Dag van de Biodiversiteit: een groen voorbeeld bij Westfield Mall of the Netherlands

Winkelcentrum Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam opende twee maanden geleden en is in het kader van Dag van de Biodiversiteit een mooi voorbeeld waar biodiversiteit in een bestaande omgeving is geïntegreerd.

De groene gevel van het winkelcentrum telt 950 vierkante meter en is bedekt met maar liefst 25.650 planten. Het tempert de omgevingstemperatuur, zuivert de lucht en helpt bij het vasthouden van water. Ook zijn nestkasten voor vogels, vleermuizen en bijen in deze groene gevel opgenomen. Binnenkort wordt het gebouw van Westfield Mall of the Netherlands gecertificeerd voor het duurzaamheidscertificaat BREEAM Very Good.

We blijven investeren

“In stedelijk gebieden is de toepassing van meer groen meer dan welkom”, zegt Ferhan Deniz, Adviseur Duurzaamheid bij Ballast Nedam. “Naast de inzet van groene gevels blijven we ons in het kader van biodiversiteit inzetten voor de toename van biodiversiteit. We investeren in bijenvelden, plaatsen insectenhotels en planten meer groen in de wijk."

Als Ballast Nedam willen wij een bijdrage leveren aan het verhogen van de biodiversiteit door 20% van de nieuw te ontwikkelen gevels in 2025 groen te laten zijn. We streven er dit jaar naar om de biodiversiteit op minimaal twee van onze projecten en één kantoorlocatie te verhogen en/of stimuleren.
Terug naar