Positieve BREEAM-audit op project Tower Ten WTC Amsterdam

Goed nieuws op project Tower Ten WTC Amsterdam: tijdens een tussentijdse BREEAM-audit werd bevestigd dat het project op de goede weg is om in de uitvoeringsfase BREEAM Excellent te behalen.

Met deze hoge certificering heeft Ballast Nedam samen met onze opdrachtgever CBRE Global Investors de ambitie om de impact van het gebouw op het milieu te minimaliseren. Project Tower Ten heeft vanuit de ontwerpfase al een ontwerpcertificaat BREEAM Excellent op zak. In de uitvoering maken we zoveel mogelijk duurzame keuzes om de BREEAM-score ook in deze fase zo hoog mogelijk te krijgen.

Duurzame (materiaal)keuzes

Tijdens de tussentijdse audit hebben onze duurzame materiaalkeuzes positief bijgedragen. Al het hout op project Tower Ten WTC Amsterdam is FSC-gecertificeerd en het CSC-gecertificeerde beton kopen we lokaal in. Bovendien voldoen onze materialen aan ISO 14001: een internationaal geaccepteerde standaard met eisen voor een duurzaam milieumanagementsysteem.

Maandelijks delen we rapportages die leiden tot het verder terugdringen van de CO2-uitstoot. We houden de ritten van onze onderaannemers bij, zodat we wellicht nog efficiënter kunnen werken. Het afval scheiden we op de bouwplaats met een scheidingspercentage van 94%. Dit percentage ligt ruim boven het gestelde minimum vanuit BREEAM, waar een scheidingspercentage van minimaal 80% wordt gehanteerd.

8,1 door Bewuste Bouwers

Ook vanuit Bewuste Bouwers is het project tussentijds met vlag en wimpel geslaagd, waarbij een score van 8,1 werd gegeven. Hierbij werd onder andere positief beoordeeld hoe Ballast Nedam de bouwplaats gescheiden houdt van de huidige gebruikers van de overige bouwdelen van het WTC-complex. Hierdoor merken kantoorgebruikers zo min mogelijk van de werkzaamheden. 

Over dit project

Tower Ten WTC Amsterdam is een groot uitbreidings- en renovatieproject van het WTC op de Amsterdamse Zuidas. Ballast Nedam neemt de uitbreiding en renovatie van één van de oudere torens (de D-toren) en de ondergrondse parkeergarage voor haar rekening. Een complexe opgave, waarbij we bovenop én vlak naast bestaande bebouwing werken.

Terug naar