Ballast Nedam slaat de handen ineen met GreenFox en zet nog steviger in op Social Return

Ballast Nedam slaat de handen ineen met GreenFox en zet nog steviger in op Social Return

Ballast Nedam richt zich voortdurend op het verder verbeteren van onze inclusieve, motiverende en productieve werkomgeving. Mede daarom zetten we ons met toewijding in voor Social Return: het creëren van werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Om de inzet van Social Return verder te structureren, hebben Ballast Nedam bestuurder Sander Lefevre en Renzo Deurloo van Greenfox Social Return de samenwerking officieel afgetrapt.

Greenfox gaat Ballast Nedam ondersteunen in het rapporteren en analyseren van de inzet van Social Return. Daarbij gaat Greenfox ook kansen in kaart brengen waarbij we Social Return éxtra kunnen inzetten, buiten de verplichtingen om. 

“Deze samenwerking sluit nauw aan om mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt in een vroeg stadium een kans te bieden voor een carrière binnen de bouwsector.” 
Renzo Deurloo Greenfox
In 2020 lukte onze inzet van Social Return bij maar liefst 31 projecten, waarbij we nieuwe collega's verwelkomden op functies zoals bouwplaats-assistent, portier en timmerman. We verwachten dat die inzet de komende jaren verder gaat toenemen. Door de betrokkenheid van GreenFox kunnen we nog betere invulling geven aan onze Social Return verplichtingen op onze projecten. Daarnaast gaat GreenFox vijf extra mensen plaatsen buiten de projectverplichtingen om. Ook zelf nemen we onze verantwoordelijkheid om extra banen te creëren voor de Social Return doelgroep, zowel voor de duur van het project als voor de lange termijn.

Vliegende start

De samenwerking kreeg een vliegende start bij project MindLabs Tilburg, dat gerealiseerd wordt door Ballast Nedam Zuid en BINX Smartility. GreenFox is vroegtijdig in het proces betrokken. Samen wisten wij in totaal acht kandidaten bij dit project te betrekken.

Terug naar