Ballast Nedam Parking Ltd neemt Stripe Consulting Ltd over

Stripe Consulting, opgericht in 2010, is een toonaangevend engineeringsbedrijf op het gebied van parkeergarages in het Verenigd Koninkrijk. Ze hebben een groot portfolio van projecten opgebouwd die met succes zijn  ontworpen, geconsulteerd en opgeleverd.

Het projectportfolio van Stripe Consulting varieert van de nieuwbouw van parkeergarages met meerdere verdiepingen tot het ontwerpen van de lay-out voor eenvoudige parkeergarages. Oud-eigenaar Russell Simmons blijft werkzaam binnen Stripe Consulting en zal tevens als aandeelhouder betrokken blijven. Hij fungeert ook als Managing Director voor Ballast Nedam Parking Ltd.

Uitbouwen van expertise

De overname is per 1 september 2019 actief. Stripe Consulting is ISO9001-geaccrediteerd en heeft als bedrijf door de jaren heen negen prijzen gewonnen bij de British Parking Association. Het is de wens en ambitie van Stripe Consulting om de bewezen expertise verder uit te bouwen. Het bedrijf beschikt over een goede marktpositie, bekwame en enthousiaste medewerkers en een groot klantenbestand. Russell Simmons, Managing Director Ballast Nedam Parking Ltd:

"Ik ben zeer verheugd met deze strategische stap voor zowel Stripe als Ballast Nedam. Beide bedrijven kunnen hierdoor nog meer waarde bieden aan hun klanten en ook een breder klantenbestand bereiken zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van hun individuele aanbod. Daarnaast ben ik erg enthousiast over de benoeming tot Managing Director Ballast Nedam Parking Ltd. en kijk er naar uit om te werken aan het bereiken van de ambities en doelstellingen van het bedrijf."

Product georiënteerde groei

Deze overname past in de (internationale) product georiënteerde groeistrategie van Ballast Nedam N.V.. Thom Hienekamp, Directeur Ballast Nedam Parking: “Als toonaangevend bedrijf in Nederland op het gebied van parkeren kunnen we met het inlijven van Stripe deze expertise ook in het Verenigd Koninkrijk inzetten.”

Özgür Canbaş, lid van de Raad van Bestuur van Ballast Nedam: “Deze overname kenmerkt de toetreding van Ballast Nedam Parking tot de Britse markt. Stripe is een snelgroeiende, dynamische onderneming en past goed in onze strategie om onze kernactiviteiten in omvang en winstgevendheid te laten groeien.”