Blankenburgverbinding behaalt trede vier van Veiligheidsladder

Aannemersconsortium BAAK Blankenburgverbinding (Ballast Nedam en DEME Group) en opdrachtgever Rijkswaterstaat besteden veel extra aandacht aan de veiligheidscultuur bij de Blankenburgverbinding. En dat werpt zijn vruchten af: het project Blankenburgverbinding heeft als eerste projectorganisatie trede vier op de Safety Culture Ladder bereikt na een audit eind 2023.

Deze onafhankelijke veiligheidsmonitor geeft aan op welk niveau het veiligheidsbewustzijn en het veilig handelen zich bevinden in organisaties. Trede vier staat voor een proactief niveau; vijf is het hoogst. Het is bijzonder en nog niet eerder voorgekomen in Nederland dat een projectcombinatie op zichzelf is gecertificeerd voor de SCL trede 4.
 
De Veiligheidsladder stimuleert het bewust veilig handelen van medewerkers in organisaties en biedt kaders voor veilig werken. Bouwen aan een veiligheidscultuur binnen een projectorganisatie is erg uitdagend als je dat vergelijkt met een bedrijf. Een projectorganisatie heeft een tijdelijk karakter, werkt met veel verschillende onderaannemers en bestaat uit veel fases met wisseling van mensen. Daarom is het extra bijzonder dat dit project zo hoog is gecertificeerd.
Terug naar: