Ballast Nedam neemt Avenue Building Company over en vergroot haar internationale activiteiten

Ballast Nedam zet een volgende stap in haar internationale groei met de overname van Avenue Building Company Ltd. (ABC). Dit bedrijf is gespecialiseerd in bouwprojecten in de gezondheidszorg in het Verenigd Koninkrijk en realiseert onder andere hoogstaande diagnostiekcentra, enkelvoudige mammografie units en de renovatie van ziekenhuisafdelingen.

Deze overname is in lijn met de strategische koers van Ballast Nedam naar stabiele financiële gezondheid en internationale groei. Met deze overname kan Ballast Nedam zich op internationaal niveau verder ontwikkelen en zich richten op specifieke product-markt combinaties. Het specialisme van ABC binnen de gezondheidszorg is hier een onderdeel van.

Binnen deze overname is het uitgangspunt dat ABC ook in de toekomst als zelfstandige organisatie onder haar eigen naam blijft opereren.

Waardevolle toevoeging

Eric van Zuthem, bestuurslid van Ballast Nedam: "Met de toevoeging van ABC aan Ballast Nedam Groep hebben we nu de mogelijkheid om onze klanten en stakeholders in de gezondheidszorg in het hele Verenigd Koninkrijk te bedienen. Bovendien kunnen we deze expertise dankzij onze schaalbaarheid en internationale aanwezigheid inzetten in andere landen, in combinatie met oplossingen op maat voor de klant, zoals projectfinanciering."

Ballast Nedam heeft op dit vlak al een portfolio opgebouwd met de bouw van het nieuwe ziekenhuis op Curaçao in 2020 en het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam in 2017. ABC heeft jarenlange kennis en ervaring in het uitvoeren van specialistisch werk, zoals de inrichting van medische behandelkamers waar hoogwaardige apparatuur wordt geplaatst. De overname is daarom een logische stap die past binnen de groeistrategie van Ballast Nedam. Met deze overname van ABC zal Ballast Nedam haar activiteiten in het Verenigd Koninkrijk verder versterken en uitbreiden, in opvolging van de overname van Stripe Consulting in 2019.

Terug naar: