Tientallen open gesprekken over veiligheid

Op de projecten en kantoren van Ballast Nedam gonst het vandaag van de open gesprekken over veiligheid. Van Groningen tot Maastricht: op deze Bewust Veilig-Dag hebben we het over de oprechte zorg voor elkaar.

Tijdens deze gesprekken staan we stil bij veiligheidsrisico’s zoals handletsel en doen we werkplekobservaties ter voorkoming van struikelen, verstappen en vallen. Op de kantoren houden we reanimatietrainingen.

Gesprekken in Grave

Op woningbouwproject De Brouwerij in Grave komen de gesprekken al snel los. Wat maakt dat we in de praktijk soms in onveilige situaties terecht komen? Waarom vinden we het weleens lastig om anderen aan te spreken op onveilig gedrag? En doe je er zelf wel écht alles aan om veilig te werken? 

Samen werken aan veiligheid

Deze open dialogen zorgen voor een bijzondere dag. Luisteren naar elkaar is de start van elkaar begrijpen, elkaar complimenteren en elkaar aanspreken, kortom oprechte zorg voor elkaar. We hebben elkaar nodig om veilige keuzes te maken.

De nationale veiligheidsdag vandaag is een mooie aanleiding. Maar eerlijk is eerlijk: het thema Veiligheid staat iedere dag op #1. 

Terug naar: