Officieel geopend: Ondergrondse fietsenstalling Kleine-Gartmanplantsoen bij Leidseplein Amsterdam

Wethouder Egbert de Vries heeft de fietsenstalling onder het Kleine-Gartmanplantsoen, gerealiseerd door Ballast Nedam Park & Connect, officieel geopend! De openingsshow en de onthulling van het naambordje waren online te volgen. Vanaf nu is het mogelijk om zo’n 2.000 fietsen ondergronds te stallen in de Leidsebuurt in Amsterdam.

"Bouwen op een postzegel in hartje Amsterdam. Dat is niet voor iedereen weggelegd", zegt Thom Hienekamp, algemeen directeur Ballast Nedam Park & Connect. "We zijn dan ook enorm trots op onze medewerkers die dit complexe project op een veilige manier hebben weten te realiseren."

Een slimme oplossing voor fietsparkeren

Met de komst van de gloednieuwe fietsenstalling zijn duizenden fietsen verdwenen van het Leidseplein en het Kleine-Gartmanplantsoen. Naast de ruimte die ondergronds is gecreëerd voor fietsen, is het ook nog eens een erg efficiënt ingerichte plek. De fietsenrekken bestaan uit twee lagen, de beheerdersruimte is slim gepositioneerd en er is meer dan genoeg ruimte voor fietsen van een afwijkend formaat.

Hagedissen leiden de weg

Voor een prettige en veilige sfeer heeft architect ZJA ervoor gezorgd dat ondergronds zoveel mogelijk daglicht binnen komt. Daarnaast vind je veel historische elementen terug, zoals het metselwerk in kenmerkende Amsterdamse School en de hagedissen van Blauw Jan. Wanneer je je fiets hebt gestald leiden deze hagedissen leiden je zelfs visueel naar de uitgang van de fietsenstalling. Zo hebben wij een veilige fietsenstalling gerealiseerd, die volledig past bij de kunst en de allure van de iconische omgeving.

Terug naar