BREEAM Very Good certificaat voor project Westfield Mall of the Netherlands

Het is officieel: het duurzaamheidscertificaat BREEAM Very Good voor project Westfield Mall of the Netherlands is vrijgegeven. Met een score van 63,81% is de score van dit duurzaamheidscertificaat zelfs iets hoger dan het ontwerpcertificaat.

Ballast Nedam heeft als uitvoerende partij de keuzes in het ontwerpcertificaat doorgevoerd in het eindresultaat. Ferhan Deniz, BREEAM Adviseur bij Ballast Nedam: “We hebben op dit project bijvoorbeeld een afvalscheidingspercentage van 90% behaald, waarvan een groot deel is gerecycled en hergebruikt. Ook zijn we scherp geweest op het inzetten van materialen met verantwoorde herkomst. Dit resultaat erkent internationaal dat Westfield Mall of the Netherlands een duurzaam gebouw is, met een langere levensduur en waarde."

Ballast Nedam is trots op dit resultaat, dat tot stand is gekomen met opdrachtgever Unibail-Rodamco-Westfield NV, architect MVSA architects en alle partners.

Over dit project

In opdracht van Unibail-Rodamco-Westfield heeft Ballast Nedam het oude winkelcentrum Leidsenhage uitgebreid (Constructie en schil) tot het allergrootste overdekte winkelcentrum van Nederland. Onder de naam Westfield Mall of the Netherlands heeft het een hele nieuwe wereld op winkelgebied geopend.  Het winkelcentrum bevat 117.000m2 verhuurbaar vloeroppervlak, 4000 gratis parkeerplaatsen en 280 winkels en horecagelegenheden.

Terug naar: