Ballast Nedam sluit bouwteamovereenkomst voor de nieuwe stadsentree van Den Haag

Ballast Nedam Building Projects sluit een bouwteamovereenkomst met de ontwikkelcombinatie Koningin Julianaplein (OCKJ - een samenwerking tussen ontwikkelaars Amvest en Synchroon) ten behoeve van de realisatie van het Project KJ Plein te Den Haag.

Het project ligt in het centrum van Den Haag en grenst aan station Den Haag Centraal. Deze nieuwe stadsentree wordt gebouwd bovenop de nieuwe openbare fietsenstalling en bestaat uit twee torens van ieder 90 meter hoog. Na oplevering heeft Den Haag 396 gloednieuwe appartementen, waarvan 51 sociale huurwoningen. Bovendien is 2.400 m2 bestemd voor commerciële ruimte.

De iconische torens (architect Powerhouse Company) worden verbonden door een ‘stadsvallei’. De vallei wordt voorzien van een parkachtige dakomgeving en een publiekelijke stadshal met ‘Haagse’ horeca en winkels. Verder is de ontwerpvisie voor de openbare ruimte gecreëerd door architectenbureau DELVA.

Ballast Nedam is trots haar steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van dit binnenstedelijke gebied. De iconische gebouwen sluiten naadloos aan op de portefeuille van Ballast Nedam Building Projects. Naar verwachting starten de realisatiewerkzaamheden rond de zomer van 2021.

Terug naar