Ballast Nedam International Projects heeft eerste banenmarkt op Sint Maarten met succes gehouden

Ballast Nedam International Projects B.V. kijkt terug op een geslaagde banenmarkt op St. Maarten. Tijdens dit evenement zijn mensen gezocht voor functies tijdens de renovatiewerkzaamheden aan de terminal van de Princess Juliana International Airport. Meer dan 150 geïnteresseerden bezochten het evenement.

De beurs werd gehouden op 18 december 2021, in nauwe samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid op St. Maarten, Sociale Ontwikkeling & Arbeid (VSA) en het Nationaal Instituut voor Beroepsbevordering (NIPA). Meer dan honderdvijftig geïnteresseerde Sint Maarteners, werkzoekenden en bedrijven waren geïnteresseerd om mee te bouwen aan de vernieuwde luchthaven.

Baankansen en opleidingen

Naast de bezoekers van de banenbeurs ontving Ballast Nedam sollicitaties via e-mail. De beoordeling van CV's en sollicitatiegesprekken zijn nog gaande, waarbij de prioriteit blijft liggen bij het creëren van werkgelegenheid voor de lokale arbeidsmarkt in Sint Maarten.
Daarnaast onderzoekt Ballast Nedam in samenwerking met het National Institute for Professional Advancement de opleidingsmogelijkheden voor ongeschoolde werkzoekenden op de lokale markt in Sint Maarten om te voldoen aan de kwaliteitsverwachtingen die nodig zijn voor de uitvoering van de Prinses Juliana International Airport.

Een gloednieuwe terminal

Op het Caribische eiland St. Maarten realiseert Ballast Nedam International Projects een compleet vernieuwde terminal voor de Princes Juliana International Airport. Met deze nieuwe terminal kan het eiland haar reizigers volgens de nieuwste standaard verwelkomen en vervoeren.

Die vernieuwing is hard nodig, want in 2017 veroorzaakte orkaan Irma enorme schade over het gehele eiland en de luchthaven terminal in het bijzonder. Ballast Nedam International Projects vernieuwt de gehele terminal van de luchthaven, waaronder de gevel, ramen, check-in hal, check-in balies, security gebieden, departure gates, aankomsthal, business lounge, kantoren en installaties. Uiteindelijk krijgt de terminal een moderne uitstraling met de nieuwste technieken.

Terug naar: