Start bouw Feringa Building 1 juli a.s.

24 juni 2019

De afgelopen dagen is in enkele media berichtgeving verschenen over het kort geding dat is aangespannen door het installatieconsortium Unica/ENGIE/Croonwolter&Dros tegen de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) voor de aanbesteding van de installaties in Feringa Building. De rechter heeft afgelopen week bepaald dat de samenwerking die is aangegaan met installatiebedrijf Lammerink ten onrechte is geweest.

In een deel van de berichtgeving wordt ten onrechte gesuggereerd dat de RUG haar samenwerking met Ballast Nedam moet stopzetten bij de bouw van Feringa Building. Dit is niet juist; het aangespannen kort geding heeft betrekking op de installaties in het gebouw, dat betreft een aparte, losstaande aanbesteding.

De bouw van Feringa Building door Ballast Nedam gaat a.s. maandag 1 juli gewoon van start.