Samenstelling Raad van Commissarissen

Samenstelling Raad van Commissarissen


İ. Ilıcak Kayaalp (voorzitter)

Mevrouw İpek Ilıcak Kayaalp is geboren in 1978. Ze heeft de Turkse nationaliteit. Na als financieel professional in de privésector te hebben gewerkt, trad ze in 2006 toe tot het familiebedrijf om haar ervaring en kennis toe te voegen als Head of Treasury. Sinds 2014 is zij voorzitter van de raad van bestuur van Rönesans Holding A.Ş. Daarnaast is zij lid van de raad van bestuur van verschillende dochterondernemingen van de Rönesans Group en lid van de Rönesans Education Foundation. Zij werd voor het eerst benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Ballast Nedam in 2015 voor een termijn van vier jaar, die in november 2019 werd verlengd. In april 2021 vertrok zij kort als voorzitter, om op 4 mei 2022 opnieuw terug te keren. Zij is wederom voor vier jaar benoemd.

René van der Linden

De heer René van der Linden werd geboren in 1943 en heeft de Nederlandse nationaliteit. De heer van der Linden heeft uitgebreide politieke ervaring en was lid van de Eerste Kamer der Staten-Generaal (1999-2015) en voorzitter van de Eerste Kamer (2009-2011). Op dit moment is hij commissaris van GarantiBank N.V. en van Eureko Sigorta en bekleedt hij verschillende andere functies bij profit en non-profit organisaties. De heer Van der Linden is op 26 februari 2018 benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Ballast Nedam, aanvankelijk voor een termijn van twee jaar, die vervolgens  is verlengd tot 26 februari 2026.

Özgür Canbaş

De heer Özgür Canbaş is als lid van de Raad van Commissarissen mede verantwoordelijk voor het toezicht op de Raad van Bestuur van Ballast Nedam N.V. De heer Canbaş is in 1973 geboren en heeft de Turkse nationaliteit. Hij was van 1998 tot 2009 werkzaam als Corporate en Investment banker bij Deutsche Bank in Istanbul, London en Singapore. Daarna maakte hij de overstap naar Rönesans Holding waar hij sindsdien lid is van verschillende bestuurs- en toezichthoudende organen bij groepsmaatschappijen. De heer Canbaş is afgestudeerd in Mechanical Engineering aan de Technische Universiteit van Istanbul. De heer Canbaş was van 2017 tot 4 mei 2022 lid van de Raad van Bestuur van Ballast Nedam. Op die datum is hij afgetreden als lid van de Raad van Bestuur en is hij benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen voor een termijn van vier jaar.

Terug naar