Zwitserse aannemer in tunnel- en spoorwegbouw

De makers van de Gotthard Base tunnel

Heitkamp Construction Swiss GmbH

Eén van onze organisatieonderdelen

Ballast Nedam bestaat uit 18 organisatieonderdelen. Heitkamp Construction Swiss GmbH (Heitkamp), gevestigd in de Zwitserse stad Lutzern, is daar één van. Heitkamp is een gespecialiseerde aannemer in tunnel- en spoorwegbouw. Met hun eigen specialisten ontwikkelen zij intelligente oplossingen voor allerlei soorten ondergrondse constructies en spoorwegprojecten, van nieuwbouw tot renovatie.

De processen beperken zich niet tot één deel van het project, maar de teams kijken naar het geheel. Dit resulteerde onder andere in de Gotthard Base Tunnel: de langste spoortunnel ter wereld, met een lengte van 57 kilometer.

Onderdeel van Ballast Nedam

Sinds 2013 is Heitkamp Construction Swiss 100% eigendom van ons moederbedrijf Rönesans Holding. Heitkamp is een organisatieonderdeel van Ballast Nedam en valt als aannemer onder Ballast Nedam Infra Projects.

De werkzaamheden van Heitkamp zijn momenteel gericht op Duitstalige landen zoals Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland. Daarbij heeft het een grote ambitie voor internationale groei. Samen met Ballast Nedam Infra Projects richt Heitkamp Construction Swiss zich daarom op Scandinavië om aantrekkelijke tunnelbouwprojecten te kunnen ontwikkelen.

Het karakter van Heitkamp Construction Swiss

Als specialist in mechanische en conventionele tunnelbouw staat het hooggekwalificeerde en toegewijde team van experts bekend om haar brede technische competentie en innovatieve oplossingen voor de bouw van complexe tunnelwerken. Door jarenlange ervaring met het plannen en uitvoeren van dergelijke complexe projecten biedt Heitkamp Construction Swiss een diversiteit aan bouwoplossingen.

CEO Philipp Kohlschreiber: "We hanteren altijd een holistische benadering bij projecten om maximaal voordeel te bieden aan onze klant in alle stadia van het project."

Innovatieve technieken

De projecten die Heitkamp Construction Swiss realiseert, vinden plaats in de tunnel- en spoorsector waar hoge en complexe planning en oplossingen nodig zijn. De projecten brengen grote uitdagingen met zich mee op het gebied van technische details, logistiek en planning. Daarom brengen zij hun eigen expertise naar een hoger niveau.

Heitkamp is in staat de nieuwste technieken toe te passen in zowel de tunnel- als spoorwegbouw. Ballastloze railsystemen, speciale rijbanen zoals plaatsporen en massa-veersystemen zijn enkele voorbeelden van de innovatieve technieken die Heitkamp Construction Swiss toepast.

Langste spoortunnel ter wereld

De Gotthard Base tunnel is een voorbeeldproject waarbij Heitkamp Construction Swiss een stap verder ging dan wat gebruikelijk is of zelfs mogelijk leek te zijn in het vakgebied. Philipp licht toe: "Het was een enorm bouwproject waarin we nieuwe en innovatieve technologieën hebben ontwikkeld en toegepast. We hebben het project met grote trots en op tijd opgeleverd." In 2015 werd dit project bekroond met de Duitse 'Project Excellence Award 2015'.

Meer informatie?

Philipp Kohlschreiber

CEO Heitkamp Construction Swiss

Sinds 2021 zet Philipp zijn ambitie en toewijding in voor de complexe tunnel- en spoorwegprojecten als CEO van Heitkamp Construction Swiss GmbH. De technische kennis en competentie stelt het team in staat om innovatieve en systematische oplossingen te ontwikkelen die tegemoet komen aan de veranderende behoefte van de bouwsector.

→ Bekijk de website van Heitkamp Construction Swiss