Makers van toekomstbestendig vastgoed

De kracht van regionale bouwers

Ballast Nedam Zuid

Eén van onze organisatieonderdelen

Ballast Nedam bestaat uit 18 organisatieonderdelen. Ballast Nedam Zuid is daar één van. Als regionale bouwer ontwikkelen, bouwen, renoveren, transformeren, verduurzamen en onderhouden zij woningen en utiliteitsgebouwen. Niet alleen als aannemer van een nieuwbouw of transformatie project, maar ook in combinatie met onderhoud, verduurzaming en exploitatie. Vanuit de hoofdvestiging in Eindhoven en nevenvestigingen in Breda, Den Bosch, Helmond en Nijmegen ontwikkelt Ballast Nedam Zuid projecten voor de provincies Noord-Brabant en Gelderland.

Samen maken we de regio

Ballast Nedam Zuid heeft een regionale focus op het zuiden van Nederland. Daardoor beschikt het over de juiste kennis en ervaring om de levenscyclus van gebouwen te optimaliseren. Zij regisseert het volledige bouwproject zo kan het al vroeg in de ontwerpfase inzicht geven in de maakbaarheid, duurzaamheid en kosten van een project. Door verdere verdieping in de markt kan het met verbeterde inzichten huisvestingsoplossingen op maat aanbieden.

De jarenlange ervaring heeft ervoor gezorgd dat Ballast Nedam Zuid een bekende bouwer is voor opdrachtgevers en leveranciers. Door het werken met vaste partners kan het als hoofdaannemer de integraliteit bewaken. De regionale betrokkenheid, kwaliteit, snelheid en efficiëntie zijn de vier pijlers die binnen het bedrijf van groot belang zijn.

Het karakter van Ballast Nedam Zuid

Personeelsleden krijgen binnen Ballast Nedam Zuid het vertrouwen en de zelfstandigheid om de eigen functie optimaal te vervullen. Kort gezegd staat iedereen in zijn eigen kracht. 

Als bouwer is ‘samenwerken’ een stuk van de eigen DNA. Het delen van elkaars inzichten gaat daardoor vanzelf. Met die instelling werkt Ballast Nedam Zuid in een open en directe dialoog met hun partners en klanten aan een duurzame omgeving.

Omarmen van belangen

Bij Ballast Nedam Zuid gelooft men in een omgeving die mensen met elkaar verbindt. Een plek waar inwoners trots op zijn en waar het draait om gezond en gelukkig wonen en werken. Het is een regiobouwer die rekening houdt met de belangen van nu en de wereld van morgen.

MindLabs Tilburg is een voorbeeld van zo’n project waar deze belangen worden samengebracht. Het is een bijzonder project dat in Tilburg het hart gaat vormen voor innovatie en ondernemerschap. Ook het Stadhuis in Eindhoven is een bijzonder project waarbij Ballast Nedam Zuid voorziet om de ambitie van de gemeente Eindhoven waar te maken: een energieneutrale stad. In samenwerking met SVGG heeft Ballast Nedam Zuid in 2020 de Cobouw Duurzaamheid Award in ontvangst mogen nemen.

Innoverende oplossingen

Om klanten beter van dienst te zijn, tilt Ballast Nedam Zuid de expertise en kennis naar een hoger niveau. Ervaren personeel zet op creatieve wijze innovatieve ideeën op voor bijvoorbeeld onderscheidende architectuur, het optimaliseren van de grondwaarden of bijzondere conceptgebouwen. Met dat laatste zijn zij volop in ontwikkeling. Digitalisatie maakt het mogelijk om in de toekomst digitale conceptwoningen aan te bieden aan de klant.

Dankzij de integrale aanpak van nieuwbouw, renovatie en onderhoud kan Ballast Nedam Zuid in de regio toekomstbestendig en circulair bouwen. In de voorbereidingsfase wordt maximaal ingezet op duurzaam materieel, waarmee de omgeving zo min mogelijk wordt belast. 

 

Bekijk de website van Ballast Nedam Zuid