Tijdelijke parkeergarage Noordschebos

Het centrum van Zaandam onderging een omvangrijke reconstructie

De modulaire parkeergarage was binnen drie maanden gereed voor gebruik

Gedurende de reconstructie van het stadscentrum dreigde er een parkeerprobleem. Daarom bouwden we in nog geen drie maanden tijd een complete, volwaardige ModuPark parkeergarage. Na drie jaar plezierig gebruik demonteerden we hem weer, klaar voor hergebruik. Het bouwterrein leverden we schoon op. Alsof er nooit iets had gestaan.

  • 360 parkeerplaatsen
  • 9.040 m2 vloeroppervlak

Vraag

Het centrum van Zaandam onderging een omvangrijke reconstructie. Gedurende deze bouwperiode dreigde er een parkeerprobleem voor bezoekers van het treinstation, omliggende winkels en kantoren. De lokale Albert Heijn had haar zorgen al geuit. Daarom zocht de gemeente dringend naar tijdelijke parkeergelegenheid.

Oplossing

Onze modulaire parkeergarage ModuPark was een schot in de roos. De gemeente was gecharmeerd van de volwaardige garage die in no-time staat en bovendien erg duurzaam is. We kwamen een huurcontract overeen waarbij wij de complete bedrijfsvoering op ons namen. Samen besloten we de gevel te bekleden met reclame-uitingen, waardoor de exploitatie beter rendeerde. Zo konden we de toch al lage kosten nog verder drukken.

Aanpak

In drie maanden tijd was de garage gereed voor gebruik. Nadat de stalen buispalen van de fundering waren geplaatst, verrees de complete constructie in nog geen vier weken. We voerden strakke regie over de talloze trucks die het kant-en-klare materiaal aanvoerden, zodat de verkeersoverlast beperkt bleef tot een minimum.

Resultaat

Het parkeerprobleem was direct opgelost. Op weekdagen stond de garage vol met werknemers van nabijgelegen kantoren, in de weekenden met winkelend publiek. Toen de centrumreconstructie was voltooid, verdween de noodzaak voor de tijdelijke garage. We demonteerden hem volledig, zelfs de stalen buispalen verwijderden we uit de grond. Alles klaar voor hergebruik.

Kenmerken

360 parkeerplaatsen
9.040 m2 vloeroppervlak
modulaire (demontabele) garage
Opdrachtgever: gemeente Zaanstad
Contractvorm: onderhands

Terug naar