AMST

Amsterdam

Duurzaam en maatschappelijk verantwoorde nieuwbouw

AMST is een duurzame en maatschappelijk verantwoorde nieuwbouwontwikkeling en speelt in op de grote vraag naar huurwoningen in het middensegment in Amsterdam. Het omvat de bouw van een 2-laagse parkeerkelder onder maaiveld met daarop 252 huurwoningen waarvan 80% bestemd is voor middeninkomens en 20% voor de vrije huursector. De woningen zijn verdeeld over twee gebouwen, AMST I en AMST II, waarbinnen ook parkeergelegenheid is gerealiseerd en diverse commerciële en publieke faciliteiten in de plint. Dit maakt het een zogenaamd mixed-use project.

  • 252 huurwoningen
  • 5 minuten fietsen naar de Albert Cuypmarkt
  • 80 procent middenhuur

Waterneutraal

Bij het ontwerp is het streven geweest om een waterneutraal project te realiseren, wat betekent dat al het regenwater wordt vastgehouden en hergebruikt. De daken, binnenplaatsen en in de tuinen functioneren als een systeem voor opslag en hergebruik van water. De groen/blauwe elementen uit het ontwerp zorgen er daarnaast voor dat de PV-panelen een hoger rendement geven, alsmede een positieve bijdrage aan de lokale ecosystemen. Een duurzaam project met toepassing van duurzame materialen.

Modulaire badkamers

Bart Meijer (CEO MRP) en Niels Doodeman (directeur Heddes Bouw & Ontwikkeling) plaatsten in april 2022 symbolisch een modulaire badkamer. De mixed-use ontwikkeling AMST, maakt betaalbaar wonen mogelijk voor middeninkomens in Amsterdam en maakt gebruik van modulair gebouwde badkamers. Deze badkamermodules worden kant en klaar geleverd, voorzien van alle tegels, sanitair en installaties. Dit verkort de bouwtijd aanzienlijk én zorgt voor minder beweging op de bouwplaats. Dát is duurzaam bouwen!

Betaalbare woningen

Van de 252 woningen, verdeeld over 2 gebouwen, is 80% bestemd voor middeldure huur en 20% zijn woningen in de vrije huursector. Een deel van het middensegment huurwoningen is geschikt voor grotere gezinnen met een woninggrootte boven de 100 vierkante meter en dit is vrij uitzonderlijk in Amsterdam. Door de inzet van modulaire badkamers is er ook duurzamer en sneller  gebouwd. 

De nieuwe manier van bouwen

Ursem Modulaire Bouwsystemen is koploper in de wereld van het nieuwe bouwen. Het bouwsysteem is de afgelopen decennia continu doorontwikkeld en geperfectioneerd samen met opdrachtgevers, bouw- en installatiepartners, architecten en adviseurs. Het nieuwe bouwen is steeds vaker het alternatief voor traditioneel bouwen. Naast verhoogde efficiency, een kortere bouwtijd en constante kwaliteit levert deze manier van bouwen winst op het gebied van duurzaamheid.

Meer informatie?

Niels Doodeman

Managing Director Heddes Bouw & Ontwikkeling

De passie voor bouwen ziet Niels terug bij Heddes Bouw & Ontwikkeling, waar ze gezamenlijk uitdagingen aangaan. Na uiteenlopende functies te hebben bekleed, is hij sinds 2002 lid van de directie. In 2011 is Heddes Bouw & Ontwikkeling onderdeel van Ballast Nedam geworden, waarin hij als Managing Director eindverantwoordelijk voor is.

→ Bekijk de website van Heddes
Terug naar: