Ballast Nedam herdenkt de Dakota-vliegramp: ’25 jaar na een verschrikkelijk ongeluk’

Op 25 september 1996 stortte een vliegtuig van de Dutch Dakota Association neer in de Waddenzee. Alle 32 inzittenden kwamen om het leven, waaronder drie medewerkers van Ballast Nedam. Nu, vijfentwintig jaar later, is dit ongeluk herdacht in de tuin van het provinciehuis in Haarlem.

“Na 25 jaar is het nog steeds niet te bevatten wat er zich die dag boven de Waddenzee heeft afgespeeld. Wat een leuk personeelsuitje moest zijn, eindigde voor veel gezinnen in een absolute nachtmerrie”, aldus Joep Hartjes, Managing Director Ballast Nedam Road Specialties. Namens Ballast Nedam legt hij vandaag een krans bij de herdenking.

De vlucht, van Schiphol naar Vliegveld Texel en weer terug, maakte deel uit van een personeelsuitje voor 23 medewerkers van de provincie Noord-Holland. Als DDA-sponsor zaten ook drie medewerkers van Ballast Nedam aan boord: Jaap de Boer, Paul Wesseling en Erik Stellingwerff. Ook zaten zes DDA-leden in het vliegtuig. Op de terugweg ging het mis. Boven de Waddenzee viel de linker motor uit, waarna de bemanning het toestel na diverse pogingen niet meer in de lucht kon houden. Uiteindelijk stortte het vliegtuig neer in de Waddenzee, op zo’n 18 kilometer van Den Helder.

Joep Hartjes: “Wij staan nog steeds elk jaar stil bij deze verschrikkelijke gebeurtenis en dat zullen we bij Ballast Nedam blijven doen."

Terug naar