Uitbreiding WTC Amsterdam

Het WTC aan de Amsterdamse Zuidas ondergaat een forse metamorfose. Ballast Nedam stript de huidige D-toren tot op het betonskelet. Daarna bouwen we er een nieuwe ‘toren’ van 22 verdiepingen aan vast en zetten we 10 verdiepingen op de huidige D- toren. Tot slot breiden we het nieuwe gebouw uit met drie nieuwe paviljoens onder een mooie golvende overkapping. Met een nieuw en eigentijds gezicht én 20% meer kantoorruimte.

De nieuwe transparante, bijzonder belijnde gevel maakt het WTC weer helemaal een gebouw van deze tijd. Erachter bevindt zich straks 17.000 m2 volledig gerenoveerde en 32.000 m2 nieuwe vloeroppervlakte. Ook de parkeergarage breidt uit om aan te sluiten op de moderne eisen en behoeften van gebruikers. Ballast Nedam is volledig verantwoordelijk voor de realisatie en afbouw, tot aan casco oplevering van kantoorruimtes.


Fundering versterken

De uitbreiding is een complex project. De D-toren moet eerst zorgvuldig gestript worden. Om overlast te beperken, verwijderen we als laatste de huidige gevel. Daarna kunnen we pas beginnen met de renovatie en nieuwbouw. Een belangrijk onderdeel is de fundering, waaronder het versterken van de bestaande fundering. Specialistisch werk in ontwerp en uitvoering en noodzakelijk om de tien nieuwe bouwlagen te kunnen dragen.


Kleine ruimte

Nog een specialisme van Ballast Nedam dat goed van pas komt: bouwen in een kleine ruimte. In dit geval op een van Nederlands bedrijvigste locaties de Zuidas en ingeklemd tussen intensief gebruikte wegen en kantoren. Dit vraagt veel aandacht voor de omgeving. Zo letten we op het kantoor- en omgevingsritme: tussen 07.00 en 09.00 uur is er geen bouwverkeer. En met huurders in het WTC komen we tot overlast beperkende maatregelen – soms heel simpel, zoals geen bouwradio’s gebruiken.

Locatie

Amsterdam Zuidas

Projectgegevens

Project Fase: Realisatie

Bouwtijd: 2018 - 2021

Opdrachtgever: CBRE DOF Development BV

Markt: Privaat

Partners: Unica Building Projects

Contractvorm: Bouwteam

Kenmerken: 32.000m2 extra kantoorruimte achter een bijzondere nieuwe gevel en onder een mooi glooiend dak. Met veel aandacht voor duurzaamheid.

Werelddoelen