Uilenstede Oost fase 2

Nieuwbouw van een studentencomplex bestaande uit 233 woningen met algemene ruimten.

Heddes Bouw & Ontwikkeling heeft in samenwerking met Ursem Modulaire Bouwsystemen een nieuw record gevestigd.

In  opdracht  van  Stichting  DUWO  zijn  op  de  Amstelveense  studentencampus  Uilenstede  233  modulaire Studentenwoningen als lego op elkaar gestapeld tot een permanente woontoren van 11 lagen en een gedeelte in 5 lagen. Dit is een absolute primeur voor modulair bouwen in Nederland.

Bouwmethode

Waar in fase 1 nog werd gebouwd met een conventionele traditionele bouwmethode is voor fase 2 van de vernieuwing van Uilenstede Oost het modulaire bouwsysteem van Ursem toegepast. Hiermee is de nieuwbouw aanzienlijk sneller en daardoor goedkoper gerealiseerd dan met de reguliere traditionele bouw. Daarmee is de keuze voor betaalbare en rendabele studentenhuisvesting gewaarborgd. De vernieuwingsopgave met in totaal 707 studentenwoningen verdeeld over 7 gebouwen is de ultieme benchmark tussen ‘het oude bouwen’ traditioneel op de bouwplaats en ‘het nieuwe bouwen’ produceren in de fabriek en monteren op locatie. In deze vergelijking wordt nu aangetoond dat er geen verschillen meer zijn in de beleving van het vastgoed, de hoogbouw van fase 1 en 2 hebben immers allebei dezelfde architectuur waarbij de keuze voor afwerkingsmaterialen zoals metselwerk, kozijnen,  balkons, badkamers en keukens exact gelijk zijn.

De woning die is geproduceerd in de fabriek is in grote mate dezelfde als de woning gebouwd op de bouwplaats. De technische kwaliteit van het modulaire project, met een GPR score van 7,5, is zelfs iets hoger dan in fase 1 onder andere door voortschrijdende strengere regelgeving.

Tevredenheidsverklaring

Klik hier voor de tevredenheidsverklaring van onze opdrachtgever.

Locatie

Amstelveen

Tags
  • Construction
Projectgegevens

Opdrachtgever: Stichting Duwo

Project Fase: Opgeleverd

Bouwtijd: 2013 - 2014

Functiecategorie: Woningbouw

Werelddoelen