Studenten van verschillende universiteiten bezoeken Nederland

Vanaf maandag 11 september ontvangt Ballast Nedam een groep van 11 studenten die allemaal winnaars zijn van de ‘Design a Sustainable Future-wedstrijd’. De studenten verblijven een week in Nederland, waar zij een programma volgen dat helemaal gericht is op duurzaamheid, specifiek met het thema Biomimicry.

Geïnspireerd door de natuur

De wedstrijd wordt al jarenlang georganiseerd door onze moedermaatschappij Rönesans Holding: “Wij geloven dat een duurzame toekomst alleen samen met toekomstige generaties kan worden gecreëerd. Met de ‘Ontwerp de Duurzame Toekomst Competitie’, willen we samen met de professionals van de toekomst gemeenschappelijke ideeën genereren op het gebied van duurzaamheid voor de toekomst.”

Dit jaar is het thema biomimicry: ontwerpen die geïnspireerd zijn door de natuur. Het concept van biomimicry gaat over het vertalen van de kennis van de natuur naar innovaties. Door inspiratie op te doen in de natuur kunnen we leren van een systeem dat al eeuwenlang ervaring heeft op het gebied van veerkracht, adaptiviteit en efficiency. Dit wordt ook wel bio-inspired design genoemd.

De studenten, afkomstig van verschillende universiteiten in Turkije, zijn allemaal winnaars van een van de volgende categorieën: gebouwontwerp, productontwerp of sociale innovatie. Gedurende de week maken de studenten kennis met gerelateerde onderwerpen in Nederland. Zo bezoeken zij bijvoorbeeld het met BREEAM beloonde project ‘Jonas’ van Ballast Nedam West, wonen zij kennissessies bij van onze director of CSR Bramske van Beijma, project developer Rosa Bos van Ballast Nedam Development en commercieel manager Wim van der Heide van Ballast Nedam Park & Connect. Een bezoek aan fort Rijnauwen met een natuurexpert, een rondleiding op de TU Delft en een bezoek aan onze modulaire fabriek Ursem ontbreken niet. De allereerste dag start met een lezing door founder van biomimicryNL Saskia van den Muijsenberg.
Terug naar: