Startsein voor herontwikkeling Peperkliplocatie Schiedam

Ballast Nedam Development tekent een samenwerkingsovereenkomst met Gemeente Schiedam en Stichting Primo Schiedam voor de herontwikkeling van de Peperkliplocatie in Schiedam. Dit gebied krijgt een nieuwe basisschool, ongeveer 150 woningen, een sporthal en maatschappelijke en commerciële functies. Hierdoor moet het een ‘Hart van de Wijk’ voor Schiedam Oost worden.

"Wij zien het als een voorrecht aan de slag te gaan met een locatie waar we zoveel maatschappelijke waarde kunnen toevoegen", zegt Onno Dwars, CEO Ballast Nedam Development. "Als klimaatpositieve ontwikkelaar gaan we verder dan vastgoed. We zorgen ervoor dat wij zoveel mogelijke elementen, die een langer gezond en gelukkig leven mogelijk maken, verwerken in onze gebiedsontwikkelingen.”

Duurzame woningvoorraad

Wethouder Antoinette Laan is te spreken over de hoge duurzaamheidsambities van Ballast Nedam Development en de focus op een gezonde leefomgeving: “De gemeente Schiedam wil hiermee een impuls geven aan de duurzame woningvoorraad in Schiedam. Door een hart te creëren met verschillende maatschappelijke functies zal de Peperkliplocatie de schakel vormen tussen het stationsgebied, Schiedam-Oost, de nieuwbouw op Schieveste en de oude binnenstad.” De ontwikkeling van de Peperkliplocatie is onderdeel van de gemeentelijke gebiedsontwikkeling SchieDistrict.

Gefaseerd bouwen

De kinderen van de basisschool en de gebruikers van de sporthal moeten zo min mogelijk overlast ervaren van deze ontwikkeling. Daarom wordt een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd en zal Ballast Nedam Development gefaseerd bouwen, zodat de school en de sportzalen in gebruik kunnen blijven.

Samenwerking

De winnende visie, inclusief plan van aanpak, is tot stand gekomen in samenwerking met meerdere partijen. Ballast Nedam Development is bijgestaan door Kikx Development, MoederscheimMoonen Architects, Orange Architects, Felixx Landscape & Planners, &Flux, Stipo, Spark Parkeren en Climate Neutral Building.

Terug naar: