Station Gorinchem beter bereikbaar door nieuwe reizigerstunnel

De nieuwe reizigerstunnel op station Gorinchem is officieel geopend. Binnen dit project van Ballast Nedam Park & Connect en Prorail zijn ook een lift, herkenbare ingangen en een zijperron met hellingbaan gerealiseerd. Dit maakt het station beter toegankelijk voor reizigers met een beperking.

Omdat veiligheid topprioriteit is bij Ballast Nedam, werd het busstation tijdens de bouw verplaatst. Zo werden bouwverkeer en reizigers van elkaar gescheiden en kon veilig worden gewerkt. Met behulp van achttien geprefabriceerde tunnelelementen kon binnen een korte tijd de tunnel worden geplaatst en het spoor snel weer worden vrijgegeven. Ook de prefab trappen en de stalen elementen werden veilig geplaatst en gemonteerd.

Een toegankelijk station Gorinchem

Bekijk video

Logistieke uitdaging

“Het was een grote logistieke uitdaging op een heel kleine postzegel,” zegt Ballast Nedam projectleider Marcel Horselenberg. “We moesten het werk bijna onder onze voeten uitvoeren, maar nu staat er een mooie reizigerstunnel in Gorinchem.” De reizigerstunnel verbindt de wijk Haarwijk met de historische binnenstad van Gorinchem.

Terug naar: