Project MindLabs bereikt haar hoogste punt

Een belangrijke mijlpaal voor de bouw van MindLabs in Tilburg: het gebouw heeft haar hoogste punt bereikt.

MindLabs wordt hét centrum voor kunstmatige intelligentie, waarvoor Ballast Nedam Zuid werkt aan de labs van de toekomst, een 12.200 m2 nieuwbouw en de transformatie van Hal 70. Het zes verdieping tellende MindLabs realiseren we op een piepkleine bouwplaats. 

Bulent Sahin is Projectleider vanuit Ballast Nedam: “Het hoogste punt is altijd een mooi moment om stil te staan bij de impact van het project waar je aan bouwt. Ik ben erg trots op mijn team. Samen maken we een indrukwekkend gebouw waarin innovatieve elementen samen gaan komen. De komende maanden zal het gebouw verder vorm krijgen en wordt het een imposante toevoeging in het stationsgebied.”

Bouw en ontwerp

In augustus 2019 is begonnen met de bouw voor opdrachtgevers gemeente Tilburg en Fontys Hogescholen. Hierbij zijn Ballast Nedam Zuid en BINX Smartility samen verantwoordelijk voor de realisatie van het grote bouwproject.

Een opvallend onderdeel van MindLabs is Hal 70. Deze oude spoorhal wordt gerenoveerd en uitgebreid met nieuwbouw naar een ontwerp van Ector Hoogstad Architecten. De stalen spanten van Hal 70 worden hergebruikt in de nieuwe situatie en omvatten straks het bruisend hart van MindLabs. Dit wordt een ‘beursvloer voor kennis’ met plek voor onder andere exposities en voor informeel samenkomen.