Koning Willem-Alexander viert 50-jarig bestaan Rotterdam Ahoy

Koning Willem-Alexander heeft het 50-jarig bestaan van Rotterdam Ahoy gevierd met de onthulling van een interactief kunstwerk op het voorplein van Ahoy.

Binnen gebiedsontwikkeling Hart van Zuid heeft Ballast Nedam samen met Heijmans gezorgd voor een grote metamorfose en uitbreiding van Rotterdam Ahoy. Zo hebben we Ahoy voorzien van een internationaal congrescentrum, een nieuw zwembad en een nieuw theater met bibliotheek (Pand Z). 

Jolanda Jansen, algemeen directeur Rotterdam Ahoy: "Wij zijn zeer verheugd met het bezoek van de koning ter ere van ons jubileum. Na vijf decennia aan bijzondere momenten en een woelige periode, slaan wij een mijlpaal voor de komende 50 jaar. Een toekomst in een groter en veelzijdiger jasje, met ons gloednieuwe RACC en RTM Stage." 

Transformatie in rap tempo

Koning Willem-Alexander heeft een interactief kunstwerk op het voorplein van Ahoy onthuld. Het kunstwerk is ontworpen en geproduceerd door Arttenders x Jonas Vorwerk. Wanneer je hun 'Turntable’ laat draaien, komt er muziek uit en kun je hiet wanneer het donker is zien oplichten.

Jolanda Jansen: "Als onderdeel van de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid zie je Zuidplein en omgeving in rap tempo transformeren. Ook ons voorplein krijgt straks een andere, intiemere sfeer met de komst van een hotel en bioscoop."

Terug naar