Ballast Nedam benoemt twee nieuwe leden Raad van Bestuur: Kemal Sağlam en Ton Vaags

Per 1 april heeft Ballast Nedam er binnen een maand twee nieuwe bestuursleden bij gekregen. Dit past binnen de gekozen strategie van Ballast Nedam: focus op mensen en sterk leiderschap. De heer Kemal Sağlam (Turkije, 1978) werkt al sinds 1 september 2019 bij Ballast Nedam als Chief Executive Officer van de divisie Construction. De heer Ton Vaags (Nederland, 1961) is nieuw bij Ballast Nedam, maar een bekende naam in de bouw- en vastgoedindustrie. Zo werkte hij eerder voor verschillende andere grote bouw- en vastgoedbedrijven. Met de benoeming van beide heren komt het totaal aantal bestuursleden op zeven.

De aanstelling van sterke leiders in verantwoordelijke posities is de afgelopen jaren een rode draad geweest binnen de organisatie. De herstructurering en reorganisatie hebben ertoe geleid dat Ballast Nedam gezond, geherstructureerd, resultaatgericht en ondernemend is met hooggekwalificeerde, ervaren en gemotiveerde medewerkers. Zo worden veel kansen geboden aan ambitieuze mensen die houden van een uitdaging in een innovatieve omgeving. “Ik geloof sterk in focus op mensen met het juiste talent en de juiste instelling, die ons gebracht hebben waar we vandaag zijn”, aldus Erman Ilıcak, grootaandeelhouder en oprichter van moederbedrijf Rönesans Holding.

Sağlam is verantwoordelijk voor de activiteiten van alle business units, de organisatie van afdelingen en het creëren van nieuwe markten binnen de divisie Ballast Nedam Construction waarin Ballast Nedam’s bouw- en infrastructurele activiteiten zijn ondergebracht. Hij kwam in 2008 bij Rönesans Holding en werkte tot 2013 in verschillende functies. Daarna bekleedde hij functies binnen Rönesans Energy en binnen enkele afdelingen op het hoofdkantoor van Rönesans Holding in Turkije. Voor zijn benoeming bij Ballast Nedam was hij CEO en bestuurslid van Rönesans Healthcare Facilities Management Company en bestuurslid van Heitkamp Ingenieur und Kraftwerksbau GmbH. Hij is per 2 maart j.l. benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Ballast Nedam N.V.

Vaags wordt binnen de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor de business units Ballast Nedam Building Projects en Ballast Nedam Zuid. Hij is aangetrokken vanwege zijn rijke managementervaring en kennis van de Nederlandse bouw- en vastgoedmarkt. Zijn laatste functie was CEO van J.P. van Eesteren B.V. en lid van de groepsdirectie van TBI Holdings B.V. Daarnaast was Vaags ook bestuurslid bij Synchroon B.V. Tevens oefende hij diverse algemene managementfuncties uit bij Heijmans N.V. en bij Koninklijke BAM Groep N.V. Hij is per 1 april benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Ballast Nedam N.V.

Met de versterking van de twee bestuursleden verwacht Ballast Nedam verder te kunnen groeien. Dit ondanks de zeer complexe omstandigheden maar met de hulp van haar belangrijkste kracht: haar betrokken mensen.