Ballast Nedam International Projects start lokale samenwerkingen op St. Maarten

Ballast Nedam International Projects heeft voor de vernieuwing van het vliegveld op St. Maarten een contract getekend met lokale onderaannemer WE-C. Deze nieuwe partner is tijdens de realisatie verantwoordelijk voor een deel van de mechanical en electrical scope. Deze samenwerking past bij de visie van Ballast Nedam om in het buitenland zoveel mogelijk samen te werken met lokale mensen en bedrijven.

Door de samenwerking met lokale mensen en bedrijven actief op te zoeken, bouwen we op St. Maarten niet alleen aan een vernieuwd vliegveld, maar ook aan kennisdeling, werkgelegenheid en een goede samenwerking. “We bundelen onze internationale expertise met de lokale ervaring. Op dit project wordt de grote meerderheid van onze teams gevormd door lokale medewerkers. We verwachten op piekmomenten zo’n 170 tot 200 lokale mensen aan het werk te hebben”, zegt Roy van Eijsden, CEO Ballast Nedam International Projects.

Om deze mensen en talenten aan het project te binden, organiseren we banenmarkten op het eiland. De eerste banenmarkt is al achter de rug, waar we kennis hebben gemaakt met veel potentiële teamleden.

Over project St. Maarten

Op het bovenwindse Caribische eiland St. Maarten realiseert Ballast Nedam International Projects een compleet vernieuwde terminal voor de Princes Juliana International Airport. Met deze nieuwe terminal kan het eiland haar reizigers volgens de nieuwste standaard verwelkomen en vervoeren.

Die vernieuwing is hard nodig, want in 2017 veroorzaakte orkaan Irma enorme schade over het gehele eiland en de luchthaven terminal in het bijzonder. Ballast Nedam International Projects vernieuwt de gehele terminal van de luchthaven, waaronder de gevel, ramen, check-in hal, check-in balies, security gebieden, departure gates, aankomsthal, business lounge, kantoren en installaties. Uiteindelijk krijgt de terminal een moderne uitstraling met de nieuwste technieken.

Terug naar: