Nieuwbouw Nacelle fabriek

Samen met Heitkamp Ingenieur und Kraftwerksbau GmbH (ook onderdeel van de Renaissance Group) bouwen we de nieuwe (LEED Gold) Nacelle fabriek van Siemens AG. Daarnaast zijn wij ook verantwoordelijk voor het ontwerp. De oplevering van de fabriek vindt in een recordtijd van 11 maanden plaats.

Wet van de grote getallen

De afmetingen van het project zijn enorm: circa 55.000 vierkante meter, vergelijkbaar met 9 voetbalvelden. Hier vindt straks de eindmontage plaats van generatoren, hubs en nacelle back-ends. Samen vormen zij een volledige nacelle, de kern van offshore windturbines. We bouwen een productiehal met een hoogte tot 30 meter en een twee verdiepingen tellend gebouw van ongeveer 3.800 vierkante meter met ruimte voor kantoren en een kantine.

Bouw record

De oplevering van de fabriek vindt binnen de recordtijd van 11 maanden plaats. De fabriek wordt dus met een enorme snelheid gebouwd want de productie van de zeven megawatt offshore windturbines start deze zomer. Deze snelheid is alleen mogelijk door de nauwe samenwerking tussen Siemens Real Estate, Siemens Wind Power, Architect Brüning Rein en ons (Ballast Nedam en Heitkamp Ingenieur en Kraftwerksbau GmbH).

Eén team

Ballast Nedam en Heitkamp Ingenieur en Kraftwerksbau GmbH zijn allebei onderdeel van de Renaissance Group. Beide bedrijven hebben wereldwijd al tientallen jaren ervaring met Siemens. We kennen elkaars sterke punten en dat geeft ons de mogelijkheid om optimaal als één team samen te werken.

Kenmerken
  • Locatie: Cuxhaven, Duitsland
  • Opdrachtgever: Siemens AG
  • Contract: Construct only
  • Contractwaarde: €121.000.000

Locatie

Cuxhaven, Duitsland

Tags
  • Construction
Projectgegevens

Project Fase: Realisatie

Bouwtijd: 2016 - 2017

Werelddoelen