Johan Cruijff ArenA

Spraakmakend was de Johan Cruijff ArenA twintig jaar geleden al. En spraakmakend blijft het stadion, want het wordt de komende tijd verbouwd. Zodat het gebouw weer past bij de ambitie om een modern en aantrekkelijk stadion te zijn. Voor grote voetbalwedstrijden én andere evenementen, zoals concerten.

In 2020 worden vier EK-wedstrijden in de Johan Cruijff ArenA gespeeld. Voor die tijd wil de ArenA uitbreiden. Niet in capaciteit, maar in kwaliteit. Met meer comfort, modernere voorzieningen en meer ruimte dan twintig jaar geleden, toen we de ArenA bouwden. Nu lopen de bezoekersstromen op drukke momenten soms vast. Uitbreiding van de omloop biedt meer ruimte en comfort voor bezoekers.


The show must go on

In fase 1, de aanpak van de oostzijde, realiseren wij als hoofdaannemer en bouwer een grotere omloop en restaurant. Daarvoor bouwen we een ‘kussengevel’ – een efte-gevel – en transformeren zo de holle buitenkant van de omloop naar een bolle. We breken muren door, bouwen over de bestaande weg heen die onder de ArenA doorloopt en zorgen intussen dat wedstrijden en evenementen gewoon doorgaan. The show must go on!


Ruimte genereren

Bezoekers reageren enthousiast: zij zijn trots dat we hun ArenA aanpakken en nog mooier maken. En de Johan Cruijff ArenA waardeert onze open en oplossingsgerichte samenwerking. Wanneer de Toppers of Armin van Buuren optreden, genereren we tijdelijk meer ruimte voor de verschillende auto- en bezoekersstromen. Door bijvoorbeeld hekken te verschuiven of werkzaamheden aan te passen. Voor realisatie van fase 2 (de noordzijde) en fase 3 (de zuidzijde) verkennen we nu samen de mogelijkheden.

Locatie

Amsterdam-Zuidoost

Tags
  • bouwen met de winkel open
Projectgegevens

Project Fase: Realisatie

Bouwtijd: 2017 - 2017

Kenmerken: Bouwen tegen en in bestaande bouw. Met efte-gevel, van een holle naar een bolle buitenkant.

Opdrachtgever: Amsterdam ArenA N.V.

Markt: Entertainment

Nevenaannemers: Vector Foiltech (efte-gevel), KONE (transportinstallaties), UNICA (e-/w-installaties)