Dé bouwers van Limburg

Laudy staat midden in de samenleving

Laudy Bouw & Ontwikkeling

Eén van onze organisatieonderdelen

Ballast Nedam bestaat uit 18 organisatieonderdelen. Laudy Bouw & Ontwikkeling (Laudy) is daar één van. Laudy is een 170-jarige Limburgse bouwer, gespecialiseerd in het ontwikkelen, bouwen, onderhouden en restaureren van hoogwaardig vastgoed. Daarbij is de organisatie actief in de woningbouw, utiliteitsbouw en industrie. Tevens verzorgt Laudy alle voorkomende bouwkundige onderhoudswerkzaamheden.

De ambitie is om verder te groeien en een betrouwbare partner te blijven die veel klanten naar volledige tevredenheid kan bedienen. Laudy Bouw & Ontwikkeling werkt vanuit de overtuiging om midden in de samenleving te staan en daarmee klanten op de best mogelijke manier van dienst te zijn. Dat wil zeggen dat de klant volledig ontzorgd kan worden in het hele proces. Van begin tot eind. 

Familiebedrijf

De cultuur van Laudy Bouw & Ontwikkeling lijkt op dat van een familiebedrijf. Alle collega's staan voor elkaar klaar en besteden tijd en energie aan persoonlijke ontwikkeling. 

Bij Laudy werken zij met een grote groep van eigen vakmensen. Hierdoor heeft de organisatie op de bouwplaats een mix van eigen en ingehuurde medewerkers. De grote hoeveelheid eigen mensen zorgt voor een grote betrokkenheid en daarmee ook voor een hoog kwaliteitsniveau van het geleverde werk.

Leer Laudy kennen

Bekijk video

Schijf van vijf

Net als bij de schijf van vijf van het Voedingscentrum blijft Laudy gezond door iedere dag voldoende aandacht te besteden aan alle vijf de onderdelen, die invulling geven aan haar missie en visie. Een gezond bedrijf in een gezonde conditie.

Naast de diversiteit van haar medewerkers, heeft Laudy nog vier elementen die de ‘schijf van vijf’ compleet maken: Relaties, Samenleving, Innovatie & Duurzaamheid en Veiligheid & Kwaliteit. Deze thema’s zijn in ieder project terug te vinden en dienen als interne bouwstenen.

Laudy Bouw & Ontwikkeling wil bij ieder project innovaties doorvoeren en zo voorop lopen in de markt. Zo omarmt Laudy de vernieuwende organisatievormen zoals Lean, waarbij continu naar verbeteringen wordt gekeken. Ook op het gebied van duurzaamheid wil Laudy in ieder project de grenzen opzoeken. De opdrachtgever heeft hierin ook een grote rol, vandaar dat de focus met name ligt op adviseren en aansturen. Een voorbeeld van vernieuwingen op het gebied van duurzaamheid is de inzet van elektrische voertuigen en hybride werkbussen.

Ook de samenleving heeft een grote focus. Daarbij wordt veel steun gegeven aan goede doelen, waarbij ook klanten worden uitgedaagd om goede doelen te steunen. Zo levert Laudy bijvoorbeeld structureel een bijdrage gedaan aan vrijwilligersactie NLdoet en het Ronald McDonaldhuis in Maastricht. Het zijn soms kleine initiatieven die toch een grote impact kunnen hebben. 

Het creëren van een veilige werkplek is belangrijk, net als de belofte dat iedereen veilig thuis kan komen. Zo is er fulltime een veiligheidscoach in dienst om dit te waarborgen. Deze persoon helpt de medewerkers van Laudy om bewustzijn te creëren en te verbeteren in de veiligheidsaspecten.

Met betrekking tot verdere digitalisering, vertelt Veugelers het volgende: “Snag-stream is een software die we gebruiken om opnames uit te voeren. We brengen hiermee de voortgang van de bouwplaats aan het licht. Deze manier van werken ondersteunt ons bij het managen van het project. Ook zetten we slooprobots in: robots die voor ons kunnen slopen. Handig en zeer effectief.”

Het zusje van Laudy

Laudy staat absoluut niet stil. Op 15 januari 2021 maakte Laudy bekend dat ze gestart is met haar eigen vastgoedontwikkelingsorganisatie, Laudy Vastgoedontwikkeling. De nieuwe organisatie is een ambitieuze vastgoedontwikkelaar die nieuwbouw en transformatie van woonomgevingen realiseert door heel Limburg.

Lees meer over Laudy Vastgoedontwikkeling

Specialismen

Laudy richt zich voor een deel op de industrieservice, waarbij een vast team gespecialiseerde medewerkers op een industrielocatie onderhoudswerkzaamheden en projecten uitvoert. Maar de expertise restauratie spreekt het meest tot de verbeelding. Restauratie is een vak apart, een vak dat Laudy zich meer dan eigen heeft gemaakt. Het deskundige team bestaat uit restauratiespecialisten als timmerlieden, mergel- en natuursteenbewerkers, restauratiemetselaars en restauratiestukadoors.

Met ambachtelijk vakmanschap restaureert Laudy Bouw & Ontwikkeling onder andere kerken, kastelen, vestingwerken, boerderijen, fabrieksgebouwen en watermolens. De specialistische teams werken zoveel mogelijk met eigen medewerkers. Op deze manier blijft kennis binnen de organisatie bewaard en kan de geleverde kwaliteit hoog blijven. 

Meer informatie?

Raymond Veugelers

Managing Director Laudy Bouw & Ontwikkeling

Raymond is sinds 2018 Managing Director bij Laudy Bouw & Ontwikkeling. Gezond wonen en werken is volgens hem essentieel voor de kwaliteit van leven en daarmee de toekomst van Limburg. Met veel enthousiasme werkt het team van Laudy daar elke dag aan.

→ Bekijk de website van Laudy Bouw & Ontwikkeling
Bedrijfsdirecteur Raymond Veugelers Laudy Bouw & Ontwikkeling