Specialisme in industriebouw

Rotterdamse mentaliteit kenmerkend

Ballast Nedam Industriebouw

Eén van onze organisatieonderdelen

Ballast Nedam bestaat uit 18 organisatieonderdelen. Ballast Nedam Industriebouw (Industriebouw) is één van onze divisies en is een gerenommeerd multidisciplinaire aannemer dat in staat is om totaal oplossingen te bieden voor de industriële markt. Ongeacht de grootte of complexiteit van de vraag.

Totaaloplossingen voor de industriële markt

Ballast Nedam Industriebouw heeft meerdere disciplines. Met het toevoegen van de disciplines Mechanisch en E&I naast de bestaande Civiele discipline is het uitgegroeid tot een gerenommeerd multidisciplinaire aannemer dat in staat is om totaaloplossingen te bieden voor de industriële markt. Van kleinschalige renovaties en optimalisaties, tot volledige (grootschalige) nieuwbouw projecten, in zowel “green field” als “brown field” omgevingen. De afdeling Ballast Nedam IPM is volledig gespecialiseerd in de (ver)bouw en het onderhoud van tankstations voor traditionele brandstoffen, LNG, CNG en waterstof.

Wat Industriebouw onderscheidt in de markt is dat zij werkt met eigen ploegen en mensen die de werken uitvoeren. Deze samenhang van expertise maximaliseert probleemoplossende capaciteiten en garandeert het veilig en optimaal realiseren van ieder project.

Veiligheid, betrouwbaarheid, snelheid, flexibiliteit en het leveren van een hoge kwaliteitsstandaard tegen lage kosten zijn essentiële waarden die bijdragen aan de realisatie. Dit, in combinatie met jarenlange ervaring en kennis, stelt hen in staat om elk project tot een goed einde te brengen.

Het karakter van Ballast Nedam Industriebouw

Industriebouw is een project gedreven organisatie. Dit betekent dat zij niet focussen op onderhoudscontracten, maar volledig gespecialiseerd zijn in het realiseren van totaalprojecten. Zo kunnen zij hun volledige aandacht richten op totaaloplossingen voor elk gewenst project. 

Vanuit zowel Ballast Nedam als daarbuiten trekken ze mensen met kennis en expertise aan op het gebied van Industriebouw. Zo hebben zij een specialisme kunnen ontplooien binnen het bedrijf. Industriebouw beheerst echt alle facetten binnen deze unieke tak van sport.

Een rijke historie

De wortels van Ballast Nedam binnen industriële projecten (“Industriebouw”) gaan terug naar de vorige eeuw. Belangrijke projecten uit die tijd waren de eerste hydrocracker bij ExxonMobil, PER+ bij SNR (Shell) en PO-11 bij Lyondell. Ballast Nedam was al een belangrijke partner en aannemer binnen deze projecten. De basis voor de ervaring en kennis van onze medewerkers, ons management en onze directie werd in die dagen gelegd en wij zijn ervan overtuigd dat we het ontstaan van het huidige Ballast Nedam Industriebouw B.V. aan die projecten te danken hebben. 

Na de overname door de Renaissance Groep in 2015 is er besloten om Ballast Nedam Industriebouw als een zelfstandige B.V. met een eigen raad van bestuur neer te zetten. Er is een sterke band met Renaissance Heavy Industries, het industriële aannemersbedrijf binnen de Renaissance Groep.

Awards

Ballast Nedam Industriebouw heeft drie keer op rij een Excellent Performance award in ontvangst genomen. Deze award is onder andere uitgereikt op basis van veiligheid, het meedenken en ontzorgen van onze ExxonMobil onderhoudslocatie.

  • Nominatie staalprijs 2020 RET remise Rotterdam
  • Nominatie architectuur prijs 2019 RET remise Rotterdam
  • Diverse veiligheidsprijzen voor aantal uren werken zonder LTI

Ook is de Shell-locatie opgeleverd in Tilburg/Reeshof als een van de meest duurzame tankstations van Nederland.