MEP

De mogelijkheden van nieuwe technologie om gebouwen nog meer aan te laten sluiten op wensen van klanten zijn ongekend. Ballast Nedam MEP (mechanical, electrical & plumbing - installatietechniek) geeft daar specifiek invulling aan door installatietechnische vraagstukken voor de verschillende Construction segmenten integraal te benaderen.

Vanaf het eerste idee

Duurzame energie, sensortechnologie, ICT en draadloze technieken zorgen ervoor dat veiligheid, comfort en efficiency van gebouwen/objecten aanzienlijk kunnen toenemen, mits zij vanaf de ideeënfase worden geïntegreerd in het totale ontwerp. Dit vraagt om het vroegtijdig inbrengen van installatietechnische kennis om zo tot in beheer en exploitatie integrale projectkwaliteit te kunnen realiseren. Zo omschrijven wij de expertise en werkwijze van ons MEP team.

Best for project

Wat ons onderscheidt is de aanpak om onze expertise door de organisatie heen in te zetten. Zowel tijdens de fase van business development, tendering als design & engineering, en construction. Op die manier verbinden wij disciplines vroegtijdig aan elkaar om tot integrale en best for project oplossingen te komen. Omdat wij bewust geen uitvoerende monteurs in huis hebben wordt aan flexibiliteit gewonnen door altijd met de beste partijen in de installatiesector samen te werken. Precies toegesneden op de opgave. In de voorfases (tendering en design & engineering) werken wij met de bouwkundige- en infratechnische collega’s samen in integrale projectteams, samengesteld uit hoogopgeleide teamleden met jarenlange projectervaring binnen de installatietechniek. Tijdens de realisatie zetten wij projectleiders/-managers, montageleiders en  commissioning managers in die de uitvoeringsfase leiden. 

Contact

Voor meer informatie over MEP kunt u contact opnemen met Dennis Schuiling via +31 (0)6 42 24 16 55