Rönesans Holding

Een internationale organisatie die als hoofdaannemer en investeerder wereldwijd actief is in 28 landen

Rönesans Holding staat op de 28e plaats van ENR’s World’s Top 250 International Contractors

Rönesans Holding is een internationale organisatie die als hoofdaannemer en investeerder actief is in de bouw, concessies en vastgoed. Het hoofdkantoor bevindt zich in Ankara, Turkije en het bedrijf is actief in 28 landen wereldwijd, waaronder Nederland. Het staat op de 28e plaats in de Engineering News Record Top 250 van 's werelds grootste internationale aannemers.
 • 75.118

  Medewerkers

 • 64

  nationaliteiten

 • 28

  Landen

 • 5

  Omzet

De traditionele bouwwereld uitdagen

Rönesans Holding is opgericht met de visie om de traditionele bouwwereld uit te dagen. Dit vertaalt zich in twee belangrijke pijlers: het begrijpen van de werkelijke behoeften van de klant en het creëren van een omgeving waar medewerkers zich kunnen ontplooien. Zonder dat het ten koste gaat van een integere en competitieve bedrijfsvoering. Dat stelde hen voor de uitdaging om ondernemende en ambitieuze professionals aan te trekken, die open staan voor verandering. En met succes: Rönesans Holding is uitgegroeid tot een familie van meer dan 75.000 medewerkers, die zich dagelijks inzetten in de sectoren bouw, infra, vastgoedontwikkeling, energie, industriebouw en de gezondheidszorg.

Onze focus op mensen maakt het verschil
Dr. Erman Ilicak President en oprichter Rönesans Holding
Iconische en recordbrekende projecten

Rönesans Holding is met haar projecten te vinden in Europa, Azië en Afrika. Een voorbeeld is het hoogste gebouw van Europa: het 462 meter hoge Laktha Center. Maar ook zijn ze verantwoordelijk voor de bouw van de Neva Towers in Moskou, beter bekend als het vierde en achtste hoogste gebouw van Europa. Het Başakşehir Çam & Sakura City Hospital, is met 1 miljoen m2 ’s werelds grootste seismologisch geïsoleerde gebouw.

Rönesans Holding projecten

Rönesans Holding is verantwoordelijk voor het realiseren van vele iconen wereldwijd.

Een gedeelde missie

Binnen de Rönesans Group profiteren we van elkaars expertises. Zo leren wij als Ballast Nedam veel van de kennis en ervaring die Rönesans Holding heeft opgedaan met hoogbouw. Neem bijvoorbeeld de 154 meter hoge CoolTower die we in Rotterdam realiseren. 

Op haar beurt benut Rönesans Holding van onze expertise op het vlak van grootschalige infraprojecten en offshore. Bovendien hebben we elkaar gevonden in een gedeelde missie: het uitdagen van de markt tot verandering, zonder de eigen mensen uit het oog te verliezen. Dit vertaalt zich in het selectief aanbesteden, het kritisch zijn in wat we onze klanten bieden, het creëren van kansen voor medewerkers en de slimme inzet van kennis uit voorgaande projecten om nieuwe tenders te selecteren.

Dit is het verhaal van Rönesans Holding

Kijk mee in 150 seconden.

Sterk internationaal profiel

De International Finance Corporation (IFC), onderdeel van de Wereldbankgroep, werd partner van Rönesans Holding met een investering van $ 215 miljoen in 2016. Door de focus op waarde creatie, zorgt Rönesans Holding voor operationele en financiële synergie tussen de bedrijfsonderdelen.

De komende jaren staan voor Ballast Nedam in het teken van gezonde groei, zowel in Nederland als daarbuiten. Meer dan ooit zijn we in staat om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Vooral op internationaal gebied profiteren we van de synergie tussen Ballast Nedam en Rönesans Holding. Dankzij Rönesans Holding hebben we namelijk een groter internationaal bereik, met internationale teams en supply chains. Dat onderscheidt ons en biedt kansen om de best practices toe te passen op onze Nederlandse projecten. Omgekeerd biedt het mogelijkheden om onze Nederlandse kennis in te zetten voor bouwprojecten over de hele wereld.

Terug naar