Maatwerk voor ieder betonelement

Ontwerp en productie betonnen elementen

Hoco Beton

Eén van onze organisatieonderdelen

Ballast Nedam bestaat uit 18 organisatieonderdelen. Hoco Beton is daar één van en ontwerpt en produceert betonnen elementen, bij voorkeur met een hoge mate van complexiteit. Vanuit Noord-Limburg kunnen zij voorzien in ieder maatwerk voor heel Nederland en België. Daarnaast zien zij kansen om uit te breiden naar Duitsland. 

Aanbieder van complexe maatoplossingen

Hoco Beton richt zich op architectonisch beton dat onder andere wordt gebruikt voor hoogbouw en producten met bijzondere constructieve en/of technologische eisen. Al tijdens de tenderfase merkt de klant het verschil: hen wordt meerwaarde geboden in de vorm van een maatwerkoplossing in prefab beton. Hierdoor kunnen zij snel bouwen met elementen die kwalitatief bijzonder hoogwaardig zijn.

Bij Hoco Beton ligt een sterke focus op de klant en wordt er alles aan gedaan om een betrouwbare partner te zijn. Een platte organisatiestructuur met korte lijnen en aandacht voor elkaar is kenmerkend binnen deze organisatie. Gezondheid en veiligheid van eigen medewerkers is erg belangrijk. Hoco Beton streeft ernaar om een zo hoog mogelijk veiligheidsniveau te behalen, waardoor het sterk inzet op veiligheidsbewustzijn en betrokkenheid van het personeel.

We geven onze klanten het vertrouwen om voor complexe vraagstukken bij ons te kunnen komen.
Wim Comello Managing Director Hoco Beton

Waardevolle kennis

Als onderdeel van Ballast Nedam bundelt Hoco Beton haar krachten met Haitsma Beton. Dankzij deze samenwerking kan het verder gaan uitbreiden op het gebied van complexe producten.

Deze expertise is onderscheidend omdat ze over meer specifieke kennis beschikken dan alleen de prefab producten. Zij ontwerpen en ontwikkelen bijvoorbeeld ook de mallen die ze in eigen beheer fabriceren. De engineeringsafdeling is gespecialiseerd in het ontwerpen van de meest efficiënte detaillering. Echt vakmanschap, en dat komt de klant ten goede.

Aan uitdagingen geen gebrek

Binnen Hoco Beton houden zij ervan om werk te verrichten waarbij ze zichzelf moeten uitdagen. Op het gebied van innovaties werken zij met een “hololens”: een Augmented Reality bril waarmee een 3D-ontwerp geprojecteerd wordt in de werkelijkheid. Deze ontwikkeling wordt door kwaliteit- en productiemedewerkers gebruikt en helpt hen bij het beoordelen en controleren van de kwaliteitsaspecten.

Oog voor duurzaamheid

Het team is veel bezig met duurzaam produceren. Wim Comello: “We streven in onze processen zoveel mogelijk naar methodes om complexe en ingewikkelde producten zo efficiënt en duurzaam mogelijk te blijven maken. Daarbij ontwikkelen we in operationeel opzicht. Als we beton in prefab storten worden de producten gemaakt in onze fabriek. Industriële vervaardiging is vrijwel altijd minder milieubelastend op de omgeving dan wanneer dit direct uitgevoerd wordt op het project. Dit komt door de efficiënte wijze waarop de grondstoffen worden verwerkt.” 

Meer informatie?

Wim Comello

Managing Director Hoco Beton

In 1986 is Wim gestart bij Haitsma Beton en na verschillende functies is hij vanaf 2013 werkzaam als Managing Director. Sinds 2019 is Wim ook verantwoordelijk voor Hoco Beton. Zijn trots zit hem in de groei van de medewerkers en de twee verschillende bedrijven.

→ Bekijk de website van Hoco Beton