Realisatie van een volledige circulaire leefomgeving

Hoogwaardige schakels in mobiliteit

Ballast Nedam Park & Connect

Eén van onze organisatieonderdelen

Ballast Nedam bestaat uit 18 organisatieonderdelen. Ballast Nedam Park & Connect (Park & Connect) is daar één van en realiseert hoogwaardige schakels in mobiliteit, zoals parkeergarages, bruggen en viaducten. Het productieproces is ingericht op het hergebruiken van eigen producten.

Creëren van onderling vertrouwen

Vertrouwen is de basis voor een succesvolle samenwerking binnen alle projecten van Park & Connect. Niet alleen de samenwerking met de opdrachtgever en bouwteampartners is hierbij van belang, maar ook de samenwerking met de (keten)partners. Het creëren van onderling vertrouwen op basis van gemeenschappelijke projectdoelstelling(en), gelijkwaardigheid en een open dialoog tussen alle betrokkenen is daarin doorslaggevend.

Het karakter van Ballast Nedam Park & Connect

Park & Connect werkt volgens de LEAN-methodiek. Zij geloven sterk in het principe van een lerende organisatie en dienend leiderschap: de omgekeerde managementpiramide. Thom Hienekamp, Managing Director Park & Connect: “Als zelflerend bedrijf geloven en investeren wij in samenwerking, in mensen en in relaties. We zetten de medewerker centraal en stellen de vraag: ‘Wat heb jij nodig om je werk goed te kunnen doen?’ Er is ruimte voor ieders ideeën en overwegingen. Zo kan expertise groeien. Dat spreekt juist de ervaren en gedreven vakmensen aan, die hier met trots en voldoening hun vak beoefenen. Wij bouwen aan een werkomgeving waarin al onze medewerkers met passie en plezier werken. Wij versterken elkaar en spreken elkaar proactief aan om ervoor te zorgen dat we samen steeds beter worden. Onze mensen voegen waarde toe.”

Anders dan anderen

Ballast Nedam Park & Connect durft anders te zijn dan anderen. Het ondernemerschap zit in alle lagen van de organisatie. Zo ontstaan frisse ideeën en methodieken, die misschien technisch complex zijn, maar altijd meerwaarde creëren voor klanten. Ook hanteren zij een integrale aanpak. Ballast Nedam Park & Connect maakt zowel het constructieve als het functionele ontwerp en biedt alles onder één dak aan. Dit werkt efficiënt en overzichtelijk, waardoor ontwerpen beter op elkaar zijn afgestemd.

Herbruikbare bouwstenen

De droom van Ballast Nedam Park & Connect is het realiseren van een volledig circulaire leefomgeving waarin mensen samenkomen en zich veilig voortbewegen. Park & Connect verbetert met haar producten de infrastructuur, mobiliteit en kwaliteit van de openbare ruimte in Nederland. Ze maken bouwwerken van grote maatschappelijke waarde, waar ze trots op zijn. In 2030 willen zij alle producten 100% onbeperkt herbruikbaar opleveren. Zo gebruiken zij industrieel gemaakte bouwstenen van uitzonderlijke kwaliteit in plaats van eenmalig te gebruiken traditionele producten.

Duurzame parkeeroplossingen

Om haar ambities rondom circulariteit waar te maken reduceert Ballast Nedam Park & Connect haar uitstoot tot een minimum. Ze doen dat onder andere door de toepassing van SIMS: Smart Industrial Modulair Solutions. De eerste, modulaire ‘bouwstenen’ passen zij nu al toe in maatwerkproducten ModuPark, ModuBridge en ModuTrans: concepten voor tijdelijke parkeergarages, bruggen en viaducten. 

De gebruiksvriendelijke en tijdelijke parkeergarage ModuPark is een goed voorbeeld van het duurzaam en verantwoord gebruik van bouwmaterialen. Deze is volledig demontabel en herbruikbaar. Nadat de parkeergarage is gedemonteerd, blijft er vrijwel geen restafval over. Vervolgens worden alle onderdelen, behalve de fundering, hergebruikt in andere projecten. Na afloop krijgt de klant het terrein schoon terug.

De bouwmodules en elementen, zoals verzonken staal en prefab beton, hebben een levensduur van minimaal vijftig jaar. Aan het einde van die levensduur zijn de materialen goed gescheiden te verwerken en te recyclen. Dankzij de open constructie profiteert de klant van lage onderhoudskosten en een laag energieverbruik. Met ModuPark draagt de klant substantieel bij aan een circulaire economie en de beoogde duurzaamheidsdoelstellingen.

Park & Connect heeft meerdere prijswinnende projecten op haar naam staan, zoals de ondergrondse fietsenstalling Kleine-Gartmanplantsoen in Amsterdam, de Stönner-Meijwaardbrug in Oirschot en de ondergrondse parkeergarage Kustwerk Katwijk. Deze parkeergarage won zeven prijzen voor het design en de architectuur, waaronder de IPI Award of Excellence - Architectural Achievement in 2017.

Meer informatie?

Thom Hienekamp

Managing Director Ballast Nedam Park & Connect

Thom is Managing Director van Ballast Nedam Park & Connect en houdt zich met zijn team bezig met het ontwerpen en bouwen van hoogwaardige schakels in mobiliteit. Zoals parkeergarages, bruggen en viaducten. Alles gebaseerd op het principe van de lerende organisatie en dienend leiderschap: de omgekeerde managementpyramide. Thom houdt daarbij altijd zijn droom in gedachten; een volledig circulaire leefomgeving. Waarin mensen zich gemakkelijk, graag en veilig voortbewegen en zich met elkaar verbinden.

→ Bekijk de website van Ballast Nedam Park & Connect