Het productiebedrijf van drie gecombineerde expertises

Hier werken dé grondspecialisten

Ballast Nedam Foundation & Excavation Solutions

Eén van onze organisatieonderdelen

Ballast Nedam bestaat uit 18 organisatieonderdelen. Ballast Nedam Foundation & Excavation Solutions (FES) is daar één van en richt zich op het ontwerpen en aanbrengen van funderingen, verankeringen en het grondverzet. Daar horen ook Ballast Nedam Specialistisch Grondverzet, Van Leeuwen verankeringen en Ballast Nedam Funderingstechnieken bij. Feitelijk is FES hét productiebedrijf van deze drie expertises. Alles onder één dak.

Voor de grotere projecten in de bouw en infrastructuur worden de expertises met elkaar verbonden. Daarbij opereert FES landelijk én internationaal. Door de bundeling van de verschillende specialismes verankeringtechnieken, funderingstechnieken en grondverzet kunnen zij bouwkuipen voor Ballast Nedam Construction van A tot Z uitvoeren.

Werkwijze

De flexibiliteit van het bedrijf is kenmerkend voor de manier van werken. Zelfs concurrerende productiebedrijven hebben vanwege de flexibiliteit de weg naar Ballast Nedam Foundation & Excavation Solutions gevonden. Daarnaast is ontzorgen een kernwoord in de samenwerking, waarbij de juiste kennis en expertise wordt ingezet. Dat leidt tot efficiënte en vaak kostenbesparende oplossingen. Binnen Ballast Nedam doet FES bovendien dienst als kenniscentrum, waardoor waardevolle samenwerkingen tussen organisatieonderdelen tot stand komen.

Het karakter van Ballast Nedam Foundation & Excavation Solutions

Managing Director Twan Spanjers: "Wij zijn ons ervan bewust dat iedereen in onze organisatie een visitekaartje is voor onze klanten. Wij gaan voor duurzame relaties, met als doel een band op te bouwen waarin klanten weten welke meerwaarde wij kunnen bieden. Onze drijfveer is om mooie complexe werken mogelijk te kunnen maken, zoals de A24 Blankenburgverbinding, waarbij wij dertig meter diep ontgraven en verschillende typen funderingen en verankeringen aanbrengen.”

Net anders

Wat FES onderscheidt ten opzichte van concurrenten, is de combinatie van drie specialismen onder één dak. Dat vergemakkelijkt de oplossingen die geboden worden aan klanten om complexe bouwopgaves realiseerbaar te maken. Maar de productiebedrijven zijn ook los van elkaar in te zetten: van ontwerp tot realisatie. Zelfs met nieuw te ontwikkelen materieel, als dat nodig is.

Oplossingsgerichtheid is een tweede pluspunt. Een mooi voorbeeld is project Biesbosch Amstelveen. Onder de grond kom je regelmatig grote risico’s tegen die niet vooraf te voorspellen zijn. Daarin is FES zeer oplossingsgericht, met een groot aanpassingsvermogen mede door het brede materieelpark. Bij het project Biesbosch Amstelveen heeft FES bijvoorbeeld een eigen machine ontwikkeld om ankers vanaf het water aan te brengen.

Op deze manier daagt FES zichzelf continu uit om in de ontwerpfases inzichtelijk te krijgen welke optimalisaties mogelijk zijn. 

Veilig werken

Het team bestaat uit dertig bouwplaatsmedewerkers en dertig Uitvoerend Technisch Administratief (UTA) personeelsleden. Het doel van het team: een zo groot mogelijke meerwaarde voor klanten. Daarom staat veiligheid op nummer één, want met zwaar materieel is het immers van belang dat medewerkers zich bewust zijn van de risico’s. Praten over veiligheid is daarom onderdeel van de bedrijfscultuur.

Meer informatie?

Twan Spanjers

Managing Director Ballast Nedam Foundation & Excavation Solutions

Sinds 2019 is Twan in dienst bij Ballast Nedam. In het verleden heeft hij diverse ervaringen opgedaan in beton- en waterbouw en grootschalig grondverzet. Bij Ballast Nedam Foundation & Excavation Solutions bouwt Twan samen met zijn team nu aan een solide basis voor ieder bouwproject. Door als eerste in het bouwproces de juiste kwaliteit te leveren, kan er op de producten van FES doorgebouwd worden. Met gepassioneerde mensen maken ze de start van de werken succesvol.

Twan Spanjers bedrijfsdirecteur Ballast Nedam Foundation & Excavation Solutions