Vrachtwagens, bussen, auto’s én boten

Waterstofstation Mexicostraat: van alle markten thuis

Waterstofstation Mexicostraat

Ballast Nedam Industriebouw is gespecialiseerd in de (ver)bouw en het onderhoud van tankstations, zowel voor traditionele brandstoffen als voor LNG, CNG en waterstof. Al in 2013 bouwden we in Helmond het eerste 700 bar-waterstoftankstation van Nederland, voor bussen, vrachtwagens én personenauto’s. De opdracht van CMB.TECH om een multifunctioneel waterstofstation te bouwen, paste dus perfect in ons straatje.

  • 22 prefabwanden
  • 3 docks voor waterstofopslag
  • 4 verschillende tankfuncties

Duurzame brandstof

Waterstof is een duurzaam alternatief voor fossiele brandstoffen. Door het bouwen van waterstofstations dragen we dus bij aan de energietransitie. Dit vinden we heel belangrijk. Voor Waterstation Mexicostraat in Antwerpen voerden we alle bouwkundige en civiele werkzaamheden uit. Van de kabelgoten tot de funderingen en van het shopgebouw tot de constructie van de luifel.

Multifunctioneel

Het bijzondere aan Waterstofstation Mexicostraat is dat de waterstof op locatie via elektrolyse wordt geproduceerd en dat het een multifunctioneel station is. Niet alleen personenauto’s, bussen en vrachtwagens, maar ook boten kunnen hier waterstof tanken (bunkeren). Door de ligging van het station direct aan het water van de Schelde, is dit de ideale bunkerplaats voor schepen. Al deze verschillende functies, maakten de bouw van dit station extra uitdagend.

Prefab

Voor de zes meter hoge betonnen muren gebruikten we prefabwanden. Daardoor hoefden we deze muren niet ter plekke te maken. Een stuk efficiënter en duurzamer dus. Waterstofstation Mexicostraat ligt op steenworp afstand van het bekende Antwerpse Havenhuis en opende in 2021.

Meer informatie?

Terug naar