Twee hoge wolkenkrabbers in de moderne wijk ‘Moscow City’

Waar het sociale en zakelijke leven bij elkaar komt

Neva Towers

Rönesans Holding is een specialist in het bouwen van hoge wolkenkrabbers. En dit komt volledig tot uiting bij de bouw van het project Neva Towers. In de moderne zakenwijk ‘Moscow City’ in Moskou realiseren zij twee omvangrijke torens (68 verdiepingen – 302 meter hoog, 79 verdiepingen – 345 meter hoog), op een oppervlakte van 357.000 m2. Ook wel bekend als het project die het vierde en achtste hoogste gebouw van Europa omvat.

  • 357

    m2 oppervlakte

  • 147

    verdiepingen in totaal

  • 345

    meter hoogte

Het beste van twee werelden

Neva Towers is een project dat symbool staat voor het toonaangevende werk van Renaissance Development, wegens het unieke concept en de bijzondere architectuur van de wolkenkrabbers. Midden in het centrum van Moskou brengt dit project met twee eco-vriendelijke torens het sociale en zakelijke leven weer bij elkaar. De ene toren, van 302 meter hoog, biedt alle ruimte voor het kantoorleven, appartementen en penthouses. De andere toren van 345 meter hoog bevat de meest luxueuze appartementen en penthouses van de stad.

Meer dan wonen en werken alleen

Neva Towers is veel meer dan wonen en werken alleen. De luxueuze appartementen bieden allemaal een adembenemend uitzicht over de stad. Bovendien omvat het unieke concept een panoramisch zwembad, een openlucht jacuzzi, een privépark voor de bewoners, een bioscoopzaal en een virtuele golf. Vlak naast de wolkenkrabber met appartementen reist een kantoorgebouw van 68 verdiepingen uit de grond, waarvan 26 verdiepingen worden bezet met luxueuze kantoren. Dit gebouw staat ook wel bekend als dé plek in Moskou waar men zaken doet gericht op een duurzame toekomst.

‘Groene’ gebouwen

In een tijd waarin de opwarming van de aarde een steeds groter probleem wordt, is het concept voor ‘groene’ gebouwen het aan het winnen in populariteit. Vanaf het eerste begin is dit duurzame concept doorgetrokken in het ontwerp van Neva Towers. Energiezuinige apparatuur, een slim gevelontwerp en waterbesparende installaties zorgen voor een energie- en waterbesparing van 20%. Busstations en metrostations zijn op loopafstand, waardoor CO2-uitstoot van auto’s wordt verminderd. En ook tijdens de bouw is nagedacht over recyclen, afval sorteren en het (her)gebruiken van recyclede materialen. Neva Towers heeft voor haar duurzame oplossingen de LEED Gold-certificering ontvangen en is hiermee het eerste en grootste complex in Rusland met deze gouden status.