Ballast Nedam en Rönesans Holding winnen SEAL Sustainable Product Award

Project Jonas heeft de SEAL Sustainable Product Award gewonnen. Deze prijs bekroont innovatieve en impactvolle producten die “purpose-built” zijn voor een duurzame toekomst. 

Jonas, een nieuw iconisch gebouw in de Amsterdamse IJburghaven, is toonaangevend voor een nieuw tijdperk van bewust duurzame gebouwen en bestaat uit 190 huurstudio's voor het middensegment, 83 koopappartementen en diverse ondersteunende faciliteiten. Het innovatieve ontwerp van het gebouw bestaat uit onregelmatige openingen en een geprepatineerde zinken gevel, samen met een diamantvormige structuur en een verhoogde gevel, die een uniek tintje toevoegen.

Toewijding tonen

Bramske van Beijma, Ballast Nedam directeur Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en Digitale Innovatie en bestuurslid van moederbedrijf Rönesans Holding: “We zijn blij dat we de SEAL Sustainable Product Award hebben gewonnen voor het Jonas Project, waarmee we onze toewijding tonen aan het bevorderen van duurzaam wonen en duurzame infrastructuur. Bij Rönesans Holding en Ballast Nedam geloven we in het belang van milieubewust leven en het integreren van duurzaamheidsmaatregelen in onze projecten vanaf het allereerste begin. We zetten ons in voor een gemeenschapsgerichte aanpak waarbij duurzaamheid een kernprincipe is, in plaats van een bijzaak. We blijven ons inzetten voor duurzaamheid.”

Over dit project

Een nieuw boegbeeld voor de Amsterdamse IJburgbaai: project Jonas. Een bewust duurzaam appartementencomplex, met de service van een hotel. Ballast Nedam West zet hiermee de toon voor de nieuwe manier van wonen: van luxe penthouses tot aan logeerkamers voor gasten buiten je eigen woning en een privé dakstrand om op te zonnen.

Lees meer

Hoogste BREEAM-certificering

Bij het ontwerp van Jonas staan gezond leven, duurzame materialen en energie-efficiëntie centraal, met hout en duurzaam beton als de twee belangrijkste materialen van de constructie. Ballast Nedam scheidde ook het bouwafval in zeven recyclebare stromen, waardoor een opmerkelijk afvalscheidingspercentage van 97% werd bereikt en de hoogste BREEAM-certificering werd behaald.

De integratie met de omgeving is naadloos door middel van een gemeenschappelijke canyonroute die interactie met de gemeenschap aanmoedigt, terwijl ecologische initiatieven zoals het planten van inheemse vegetatie en het creëren van een mosselrif de positieve invloed op het milieu versterken. Andere milieubewuste kenmerken zijn zonnepanelen, verwarming bij lage temperaturen en een focus op interactie met de gemeenschap.

Met elk aspect van het gebouw zet Jonas een hoge standaard voor duurzaamheid en biedt het een frisse benadering van stedelijk wonen - kernpijlers die hebben geleid tot deze succesvolle prijsuitreiking. Het project werd uitgevoerd door Ballast Nedam West, een van de lokale business units van Ballast Nedam, gespecialiseerd in het bouwen van unieke en duurzame bouwiconen.

Terug naar