Rönesans Holding breidt samenwerking uit met Japanse bedrijven

Tijdens een interview met Nikkei Asia, de toonaangevende financiële en economische publicatie van Japan, kondigde Dr. Erman Ilıcak, president van Rönesans Holding aan dat Rönesans van plan is haar samenwerkingen met Japanse bedrijven uit te breiden. In dit kader worden samenwerkingsonderhandelingen met Japanse bedrijven voortgezet voor verschillende projecten met een totale waarde van 3 miljard dollar.

Mr. Erman Ilıcak, president van Rönesans Holding, verklaarde in een interview dat de bestaande samenwerkingen en lopende onderhandelingen met Japanse bedrijven om nieuwe samenwerkingen tot stand te brengen, uitzonderlijk goed verlopen: "We voorspellen dat onze jaarlijkse gemiddelde omzet de komende jaren 5 miljard dollar zal bedragen. meer dan ongeveer 1 miljard dollar, wat overeenkomt met 20% van onze jaaromzet, wordt gevormd door samenwerking met Japanse bedrijven op de Turkse, Afrikaanse, Balkan- en Centraal-Aziatische markten."

Mr. Ilıcak deelde mee dat Rönesans Holding nieuwe projecten plant met Japanse zakenpartners in verschillende regio's met het EPCF-model (Engineering-Procurement-Construction-Financing). Hij benadrukte dat Rönesans Holding met dit model met succes het end-to-end bedrijfsproces naar ontwikkelingslanden zou kunnen brengen met sterke Japanse zakenpartners, waardoor de capaciteit van die landen om infrastructuur- en sociale versterkingsprojecten te implementeren, wordt vergroot.

Daarnaast benoemde Mr. Ilıcak verschillende uitdagende lopende projecten, waaronder ziekenhuisbouw- en exploitatieprojecten in Kazachstan en Oezbekistan, een productiefaciliteit voor zonne-energie in de Petrochemical Industry Zone in Ceyhan (Turkije) die groene waterstof produceert en waar meerdere investeringen aan de gang zijn, en fabrieken in verschillende andere landen die zich richten op het koolstofvrij maken van ijzer en staal. Bovendien merkte Mr. Ilıcak op dat het bedrijf gestage vooruitgang boekt met Sojitz, hun partner in het Başakşehir Çam en Sakura City Hospital in Istanbul, met verschillende ziekenhuisinvesteringen in het buitenland.

Mr. Erman Ilıcak ontving de hoogste staatsmedaille van Japan, door de keizer van Japan Naruhito voor zijn substantiële bijdrage aan het bevorderen van economische uitwisselingen tussen Japan en Turkije.

Samenwerking met Japanse bedrijven

Mr. Ilicak verklaarde dat Rönesans Holding haar groei op internationale markten voortzet: "We voorspellen dat onze jaarlijkse gemiddelde omzet 5 miljard dollar zal zijn. We kunnen meer dan $ 1 miljard verdienen, wat overeenkomt met 20% van onze jaaromzet, door samen te werken met Japanse bedrijven in de Turkse, Afrikaanse, Balkan- en Centraal-Aziatische markten. Door onze uitgebreide ervaring en kennis, plus ons goede personeelsbestand in deze landen, te combineren met de financiële en technologische middelen die onze Japanse partners bieden, hebben we uitzonderlijke resultaten behaald op het gebied van engineering-procurement-construction-financiering (EPCF) en publiek-private partnerschappen (PPS). Met deze samenwerking zijn we zeer concurrerend over een brede geografische ligging.”

78% van onze omzet komt van buiten Turkije

Mr. Erman Ilıcak wees erop dat vanaf eind 2021 42% van de inkomsten van Rönesans Holding afkomstig was van het Gemenebest van de Onafhankelijke Staten, 31% uit Europa, 22% uit Turkije en 5% uit andere geografische gebieden.

In het nieuws werd Rönesans Holding, waarvan IFC / de private sectortak van de Wereldbank 4% bezit, genoemd als het grootste aannemersbedrijf van Turkije, evenals 28e in de wereld en 9e in Europa in de ENR (Engineering News Record)  's Werelds Top 250 Internationale Aannemerslijst. Er werd ook vermeld dat Rönesans Holding meer dan tien jaar ervaring heeft in partnerschappen en samenwerking met verschillende Japanse bedrijven en dat er tot nu toe in totaal 4 miljard dollar is opgebouwd uit gezamenlijke projecten met Japanse bedrijven.

Terug naar: