Uitbreiding haven Sint Lucia

Hard werken met het eerste schip al op komst.

Sint Lucia is een Caribisch eiland, een tropisch paradijs gelegen in de nabijheid van Martinique, Sint Vincent en Barbados. Het heeft een grote aantrekkingskracht op toeristen, die met cruiseschepen aankomen. Maar cruiseschepen worden steeds groter, en de havenfaciliteiten zijn daarvoor niet meer toereikend. Daarom wil de Saint Lucia Air and Sea Ports Authority (SLASPA) de faciliteiten uitbreiden en geschikt maken voor de veranderde markt. Wij zorgen voor de aanleg.

Na onze werkzaamheden kunnen ook de grote schepen van de Freedom en Quantum Class de haven van Sint Lucia aandoen. We hebben dan de bestaande kade uitgebreid met 25 bij 50 meter en onder meer drie nieuwe dukdalven geplaatst in het verlengde van de bestaande dukdalf. Voor ons zijn dit standaardwerkzaamheden, maar toch duiken altijd verrassende uitdagingen op.

Heimethode aanpassen

Ballast Nedam heeft veel ervaring opgebouwd met vergelijkbare projecten, zoals op Sint Maarten en Suriname. Dat kwam goed van pas toen onze engineer ontdekte dat een eerder uitgevoerd grondonderzoek niet aansloot bij de realiteit. Daarop konden we snel een andere heimethode kiezen en toepassen.

Snel extra capaciteit

Het project raakte (door een ontwerp wijziging) in een timesqueeze: 1 juni 2017 ging de eerste paal pas de grond in, terwijl toeristen al een cruise voor december 2017 kunnen boeken. Omdat we ons met de autoriteiten bewust zijn van het belang voor de toeristische sector, versnelden we in goed overleg met de autoriteiten het proces. Zo breidden we onze capaciteit uit en gingen we 24/7 werken. Die flexibiliteit kunnen we bieden, omdat we werken met een ervaren team eigen mensen en met eigen materieel.

Kenmerken
  • 25 bij 50 meter kade-uitbreiding met bolder en fender
  • 3 nieuwe dukdalven met bolders

Locatie

St. Lucia, Caribisch gebied (zuidelijke bovenwindse eilanden)

Tags
  • International Projects
  • infrastructuur
Projectgegevens

Project Fase: Opgeleverd

Bouwtijd: 2017 - 2017

Opdrachtgever: Saint Lucia Air and Sea Ports Authority (SLASPA)

Contractvorm: Construct

Markt: Overheid

Realisatie: Eind 2017

Werelddoelen