Sportcampus Zuiderpark

Prestigieus ontwerp vraagt onze brede expertise.

De locatie van het oude ADO-stadion krijgt weer een sportieve bestemming. En hoe. In opdracht van de gemeente Den Haag, De Haagse Hogeschool en het ROC Mondriaan realiseren wij er de Sportcampus Zuiderpark. Een geheel nieuw complex voor sport, bewegen en onderwijs, met een vloeroppervlak van maar liefst 30.000 m2.

Sportcampus Zuiderpark wordt de thuisbasis van de opleidingen HALO en Sportmanagement van De Haagse Hogeschool en een dependance van ROC Mondriaan. De Sportcampus bevat straks: een topsporthal met 3.500 tribuneplaatsen, een beachhal, een turnhal, een danszaal, een dojo, twee breedtesporthallen, vier gymzalen, collegezalen en diverse project- en onderzoeksruimten.

Uiterst nauwkeurig werken

De nieuwbouw is prestigieus, want de Sportcampus moet uiterst functioneel zijn, professionaliteit uitstralen én mensen inspireren het beste uit zichzelf te halen. Het gebouw krijgt een ronde gevel die we bekleden met prefab betonnen sierelementen. Daarboven komt een in hoogte en diepte variërende luifel met roestvrijstalen shingles. Heel fraai, maar zeer bewerkelijk. Met de producent legden we alle afmetingen nauwkeurig vast. De uitvoering verloopt goed, het wordt prachtig!

Groen bouwen

Het ontwerp van het gebouw is heel ‘groen’. De energievoorziening van een systeem met warmte-koude-opslag. Op het dak leggen we 1.000 zonnepanelen en de overgebleven ruimte bekleden we met sedum. Dit verhoogt de isolatie en verkleint de CO2-footprint. De isolatie-eisen zijn ook extreem. Geen probleem, we voeren ons werk zeer zorgvuldig uit en monitoren goed of ook echt aan alle eisen wordt voldaan.

Kenmerken
  • Markt: overheidsgebouwen, onderwijs, recreatie/leisure
  • Opdrachtgever: gemeente Den Haag
  • Partners: samenwerking tussen Ballast Nedam en Installateur Kuijpers
  • Omvang: €47.322.000
  • Contractvorm: construct only

Locatie

Zuiderpark, Den Haag

Tags
  • Construction
Projectgegevens

Project Fase: Opgeleverd

Bouwtijd: 2015 - 2017

Functiecategorie: Utiliteitsbouw

Werelddoelen