Ballast Nedam's moederorganisatie Rönesans Holding biedt volop hulp in getroffen aardbevingsgebied

Wij zijn diep bedroefd en bezorgd over de aardbevingen in Turkije en Syrië. Ons hart gaat uit naar alle slachtoffers en hun familie en vrienden. 

Al binnen enkele uren na de eerste aardbeving in Turkije en Syrië was een reddingsteam van Rönesans Holding ter plaatse om slachtoffers onder het puin vandaan te halen. Deze acties zijn sindsdien voortdurend uitgevoerd en verder uitgebreid.

Grote acties opgezet

Rönesans Holding staat in nauw contact met overheidsinstellingen en organisaties om zoveel mogelijk mensen te helpen. Op de dag van de aardbeving heeft Rönesans Holding haar bouwterrein in Yenice vanaf 05.00 uur 's ochtends als coördinatiecentrum ingericht en zijn alle vrijwilligers naar het rampgebied verhuisd.

Rönesans Holding heeft een Frans reddingsteam bestaande uit 6 vrijwillige bergbeklimmers en 2 reddingshonden naar Malatya vervoerd, en zij zetten hun reddingswerk samen met de AFAD teams voort. Rönesans heeft ook een speciaal reddingsteam van 6 bergbeklimmers gevormd en naar de regio gestuurd in coördinatie met AFAD, de Turkse rampen- en noodhulporganisatie.

In samenwerking met zoek- en reddingsteams in de regio hebben 140 collega's in Nurdağı en Kahramanmaraş meer dan 189 mensen onder het puin vandaan gehaald, waaronder 23 kinderen. Ook 726 andere collega's voegen zich bij de reddingsacties.

Maandag hebben 28 vrachtwagens met noodvoorraden en 2 mobiele containerkeukens de regio bereikt in coördinatie met de betrokken instellingen. Ook zijn meer dan 15.000 hulpmiddelen zoals kachels, dekens en voedselpakketten naar het getroffen gebied gestuurd. Tot nu toe heeft Rönesans meer dan 100 voertuigen zoals kranen en graafmachines, alsmede containers en lichtmasten naar het getroffen gebied gestuurd.
Duizenden slachtoffers hebben onderdak, eten en drinken gekregen in scholen en ziekenhuizen die door Rönesans Holding worden onderhouden. Daarnaast wordt een containerstad van 150 containers gebouwd voor de tijdelijke opvang van 800 slachtoffers.

Getroffen collega's van Rönesans Holding hebben samen met hun gezinnen tijdelijk onderdak gekregen elders in Ankara. Ook op bouwplaatsen in de regio's zijn slaapzalen beschikbaar gesteld voor gezinnen van medewerkers. Een pendeldienst rijdt continu van het hoofdkantoor naar een bloedbank van het Rode Kruis, zodat collega's desgewenst bloed kunnen doneren.

Familiebedrijf Rönesans Holding staat Turkije en haar bevolking bij in deze pijnlijke dagen. Ballast Nedam staat in nauw contact met haar moederbedrijf en staat klaar om te helpen waar mogelijk.

Terug naar: