Unieke samenwerking BAM, Ballast Nedam en Heijmans in Digital Engineering

15 november 2019

De applicatie wordt gebruikt voor zowel nieuwe wegen (green fields) als aanaardingen van bestaande wegen. Een unieke samenwerking die bijdraagt aan de digitale toekomst van de bouw.

Door juist te kijken naar de overeenkomsten tussen de bedrijven, kwam het collectief uit bij een applicatie die de basiskennis automatiseert. Paulus Eckhardt, Director Design & Engineering, van Ballast Nedam: “Er wordt vooral aan de basis gewerkt, dat is niet concurrerend. Hier vinden de Product Owners van de bedrijven elkaar.”
Met de applicatie wordt het mogelijk om snel een groot aantal dwarsprofielen door te rekenen voor grondlichamen door het geautomatiseerd uitvoeren van zettingsberekeningen (D-Settlement). “Hiermee realiseren we een kortere ontwerptijd, kunnen we veranderingen sneller doorvoeren en betere berekeningen maken. Op deze manier reduceren we het risico op fouten en realiseren we lagere faalkosten,” aldus Jos van Rijen, Manager Design Operations, van BAM.

Lees hier het volledig artikel.