Rönesans Holding en Havenbedrijf Rotterdam tekenen overeenkomst

19 september 2018

Rönesans Holding, het moederbedrijf van Ballast Nedam, en Havenbedrijf Rotterdam hebben een kaderovereenkomst voor samenwerking getekend voor de Ceyhan Mega Petrochemical Industrial Zone in Turkije.

Rönesans Holding leidt de ontwikkeling van de Ceyhan Mega Petrochemical Industrial Zone in het zuiden van Turkije en werkt hierbij intensief samen met Havenbedrijf Rotterdam. Beide partijen maken hiervoor gebruik van 150 jaar ervaring in havenontwikkeling en -beheer. Naast de ontwikkeling van een petrochemische cluster en wordt er gewerkt aan het aantrekken van wereldwijde merken voor investeringen in de zone.

De projecten in de Ceyhan Mega Petrochemical Industrial Zone zullen zich voornamelijk richten op fabrikanten van petrochemische producten. Hiermee kan de import van dergelijke producten beëindigt worden en verkleint de kloof tussen de buitenlandse valuta’s. Dit is een belangrijke bijdrage leveren aan de nationale economie en werkgelegenheid.

De heer Ilıcak, president van Rönesans Holding (links op de foto) en de heer Castelein, CEO Havenbedrijf Rotterdam, woonden op 17 september de ondertekeningsceremonie bij.