Fietsbrug Nigtevecht 3 augustus open

02 augustus 2018

De nieuwe fietsbrug bij Nigtevecht over het Amsterdam Rijnkanaal is vanaf 3 augustus te gebruiken door fietsers en voetgangers. Door deze fietsbrug zijn inwoners sneller in Abcoude en biedt de ontstane verbinding meer mogelijkheden voor recreanten. Bij de fietsbrug is ook een natuurverbinding aangelegd om dieren makkelijker tussen natuurgebieden te laten trekken. De feestelijke opening is op 7 september.

Dankzij de nieuwe fietsbrug kunnen inwoners van Nigtevecht vanaf 3 augustus vanuit Nigtevecht in 10 minuten naar station Abcoude om daar de trein richting Utrecht, Gouda of Rotterdam te nemen. Recreanten kunnen dan op de fiets genieten van de natuur van het Gein en de Gooi- en Vechtstreek. Ook de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam zijn makkelijker per fiets te bereiken.

Natuurverbinding

Het aanbrengen van een natuurverbinding maakt uitwisseling van fauna tussen natuurgebieden mogelijk en dat versterkt de natuur. Vooral de ree, ringslang en otter kunnen, dankzij natuurlijke oevers, eenvoudiger het kanaal oversteken. De laatste werkzaamheden aan de natuurverbinding vinden plaats in het najaar.

Doordacht ontwerp

Het ontwerp van de brug is optimaal afgestemd op de omgeving. Vooral de inpassing van de hellingbanen vormde vanwege hun lengte een uitdaging. De hellingbaan aan de oostkant is compact, zodat bewoners vrij uitzicht houden en het landschap niet versnippert, de ander heeft een gebogen vorm. Niet alleen de omgeving, maar ook de gebruikers – fietsers en voetgangers – hebben onze volle aandacht. Zo realiseerden we onze ambitie om van de Fietsersbond minimaal een cijfer 8 te krijgen. Het werd zelfs nog iets hoger.

De komende weken worden de laatste werkzaamheden uitgevoerd. Zo wordt de laatste hand gelegd aan de trappen voor de voetgangers. In het najaar wordt de laatste beplanting aangebracht aan de Abcoudekant van het kanaal.

Klik hier voor meer informatie over het project