Financial close voor Hemmathagama watervoorziening project

05 juli 2018

De financial close voor de watervoorziening van Hemmathagama in Sri Lanka is bereikt. Het project kan nu gestart worden door Ballast Nedam International Projects, een specialist in drinkwater installaties. De waarde van het contract bedraagt EUR 82 miljoen en de realisatie zal drie jaar in beslag nemen.

Het project omvat de Design & Built voor de watertoevoer, een waterzuiveringsinstallatie, waterreservoirs en een transmissienetwerk met een capaciteit van 21.000 m3/dag in de omgeving van Hemmathagama. Het vervuilde water bij Auphinella zal door een buigzame pijp stromen naar de waterzuiveringsinstallatie. Na de zuivering stroomt het water door een watertransmissienetwerk van buigzame en HDPE buizen, waarna het wordt opgevangen in zeven nieuwe- en één bestaand reservoir. Het ontwerp voor de waterzuivering is gebaseerd op zwaartekracht.

Het is een uitdagend, belangrijk en interessant project. Door het ontwerp op zwaartekracht te baseren is de impact op het milieu tot een minimum beperkt. Uitgekeken wordt naar de samenwerking met het bestuur van Nationale Water Voorziening en Riool, en de mensen van Hemmathagama. Hiermee kan een bijdrage geleverd worden aan de verbetering van de kwaliteit van het drinkwater.

Foto v.l.n.r: Lynn Loh (ING), Joanne Doornewaard (ambassadeur) en Mangala Samaraweera (minister van financiën en media).