Heitkamp 100% onderdeel van Ballast Nedam

04 juli 2018

In navolging op de eerdere berichtgeving is de overdracht van de aandelen die Renaissance Infrastructure BV (onderdeel van de Rönesans Group) hield in Heitkamp B.V. aan Ballast Nedam met ingang van 29 juni 2018 geëffectueerd. Daarmee is Heitkamp 100% onderdeel geworden van Ballast Nedam. Hiermee is het eigen vermogen en daarmee de solvabiliteit van Ballast Nedam verder toegenomen.

Door de overname van Heitkamp, zet Ballast Nedam een verdere stap in de door haar gewenste internationalisering van de groep. Door de synergie met Heitkamp verwacht Ballast Nedam een betere toegang te krijgen tot de Duitse markt.

Heitkamp is in 1892 opgericht en is actief in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Finland. Heitkamp heeft kantoren onder anderen in Essen en Berlijn. Het bedrijf richt zich op industrie, woningbouw, parkeergarages, utiliteitsbouw en infrastructuur (inclusief tunnelbouw, zoals de Gotthard Base tunnel). Heitkamp is in 2015 overgenomen door de Rönesans Group en heeft sindsdien een solide groei doorgemaakt. Recente projecten van Heitkamp zijn: bouw van de grootste en modernste graanmolen van Europa, een exclusief appartementencomplex in het centrum van Wenen en de bouw van een ziekenhuis in Bochum.