Ballast Nedam Development en AM nemen OMC aandelen ING over in grootschalige ontwikkeling Urban Interactive District Amsterdam Zuidoost

23 juli 2018

Ballast Nedam Development en AM hebben het belang van ING in de ontwikkelcombinatie OMC - de samenwerking tussen Ballast Nedam Development, AM en ING - overgenomen. Met deze transactie zijn Ballast Nedam Development en AM de 50/50 partners in OMC en zullen zij gezamenlijk het project Urban Interactive District (UID) in ArenAPoort Amsterdam Zuidoost verder ontwikkelen.

Het Urban Interactive District (UID), gelegen direct tegenover de Johan Cruijff ArenA, zorgt voor een stedelijke dynamiek door het mengen van verschillende functies die het Arenagebied gaan versterken. Het plan bestaat uit vier clusters met circa 410 sociale huurwoningen, circa 540 vrije sector huurwoningen, circa 30.000 m2 kantooroppervlak, een theater, een hotel, cafés, restaurants, meerdere leisure functies en een gezamenlijke ondergrondse parkeergarage.

Recent heeft OMC de overeenkomst met de gemeente Amsterdam over het programma en de grondprijs voor het UID getekend.

OMC

OMC is een samenwerkingsverband tussen Ballast Nedam Development, AM en ING. Amsterdam werkt sinds 1996 samen met deze combinatie aan de ontwikkeling van het gebied.