Start bouw Galaxy Tower als nieuwe eyecatcher van Utrecht

20 juli 2018

Met het onthullen van het bouwbord door Victor Everhardt (wethouder gemeente Utrecht) en Kaspar van Eijl (eigenaar Amrâth Hôtels & Restaurants BV), zijn op 18 juli 2018 de grondwerkzaamheden voor de realisatie van de Galaxy Tower op het Jaarbeursplein te Utrecht, officieel gestart. Ballast Nedam is als aannemer betrokken bij het project. Naar verwachting zal de bouw zo’n 3 jaar duren en zal naar een oplevering in het voorjaar van 2021 worden toegewerkt.

Het gebouw zal 90 meter hoogte beslaan en wordt een combinatie van hotel en vrije sector huurwoningen en een ondergrondse parkeergarage. Het hotel zal verwezenlijkt worden op de eerste 7 verdiepingen van het gebouw. Hierboven, op de 8e t/m 30e verdieping, zullen 317 flexibel in te delen appartementen, variërend in oppervlakte van circa 42 tot 100 m2 worden gerealiseerd. De bewoners kunnen gebruik maken van de faciliteiten van het Amrâth Galaxy Jaarbeurs Hotel, zoals een restaurant, zwembad, fitness en wellness. De locatie is direct op het Jaarbeursplein gelegen, tegenover het Beatrixtheater en voor de Jaarbeurs.

Amrâth Galaxy Jaarbeurs Hotel

Het hotel krijgt de naam Amrâth Galaxy Jaarbeurs Hotel en zal bestaan uit circa 250 kamers, een restaurant met tuin, een wellness met zwembad en een fitness. Met de komst van het 4-sterren hotel wordt voorzien in de nog altijd groeiende behoefte aan hotelaccommodatie in de stad Utrecht. Parkeergelegenheid voor de hotelgasten en bewoners wordt gefaciliteerd onder het hotel.

Duurzaamheid

Ondanks de stadslocatie is er veel aandacht voor groen met gevel- en daktuinen op verschillende hoogtes. De Galaxy Tower heeft een hoge duurzaamheidsfactor met een beperkte energievraag door onder andere de toepassing van zonnepanelen op daken en gevels en warmte koude opslag in de bodem. De woningen zijn “gasloos”.

Vrije sector huurappartementen

Het woningproject betreft 317 huurappartementen met 2, 3 of 4 kamers. De indeling van de appartementen is flexibel wat ruimte geeft voor invulling van specifieke wensen van de toekomstige bewoners.

Meerwaarde voor de stad

De gemeente Utrecht heeft belang bij een verdere uitbreiding van het hotelaanbod in de stad en ziet de komst van het hotel dan ook als een cruciaal onderdeel van het herontwikkelingsplan van het Jaarbeursplein.

Partners

Het ontwerp voor de Galaxy Tower komt uit handen van Tangram Architekten en Homij verzorgt de techniek.